“Az oroszok tudják, hogy hamarosan F-16-os vadászgépeket kapunk”
2024-06-17
“Ursula von der Leyen várhatóan a posztján maradhat”
2024-06-17
Show all

A világ legdrágább városai

Ha valaki saját országán kívül kap munkát, bizony nem mindegy, hogy mekkora összegből tudja fenntartani magát és családját. A Mercer tanácsadó cég ismét megnézte, melyek a külföldiek számára legdrágább városok

Mint a CNN írja, a jelentés 226 város több mint 200 megélhetési költségét vizsgálta, beleértve a közlekedést, az élelmiszereket, a ruházatot, a háztartási cikkeket és a szórakozást is.

“A lakhatás talán a legfontosabb a megélhetési költségek rangsorában” – olvasható a tanulmányban, rámutatva, hogy azon munkavállalóknak, akik jövedelmük jelentős részét bérleti díjra vagy jelzáloghitelre költik, “kevesebb szabad jövedelmük marad más kiadásokra”.

“2023 és 2024 között a lakhatás világszerte nagymértékű ingadozást mutat, a lakásbérleti díjak városonként jelentősen eltérnek”.

Emellett az “infláció és az árfolyam-ingadozások” közvetlenül befolyásolták a nemzetközi munkavállalók “fizetését és megtakarításait”.

A tanulmány azt is megjegyezte, hogy az Egyesült Államokban a megélhetési költségek “jelentős problémát” jelentenek 2024-ben, mivel hét amerikai város is szerepel az első 20-ban.
Mivel az amerikai székhelyű vállalatok továbbra is globálisan keresnek munkavállalókat, az inflációs nyomás miatt néhány beutazó külföldi elgondolkodhat azon, hogy elfogadjon-e egy állást az Egyesült Államok néhány magas költségű városában
mondta Vince Cordova, a Mercer US partnere.
Ezért úgy gondoljuk, hogy a munkáltatóknak fel kell világosítani a leendő kollégáikat a megélhetési költségekről, hogy tisztában legyenek valós nettó fizetésükkel, és az Egyesült Államokba való költözés pénzügyi hatásaival.

A TOP10-es listát svájci és az amerikai városok dominálják.

A legdrágább városok 2024-ben

1. Hongkong
2. Szingapúr
3. Zürich, Svájc
4. Genf, Svájc
5. Bázel, Svájc
6. Bern, Svájc
7. New York
8. London, Egyesült Királyság
9. Nassau, Bahama-szigetek
10. Los Angeles

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.