Árvízvédelmi készültség Budapesten – lezárják a rakpartokat

Milyen zenéket hallgat a magyar? – Toplista
2024-06-04
Fontos, de korántsem teljes körű az e-rollerekre vonatkozó új szabályozás
2024-06-04
Show all

Árvízvédelmi készültség Budapesten – lezárják a rakpartokat

Az érkező dunai árhullám miatt első fokozatú árvízvédekezési készültséget rendelt el Budapest négy árvízvédelmi szakaszára Karácsony Gergely főpolgármester az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján, várhatóan csütörtök este lezárják a forgalom elől az alsó rakpartokat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint az első fokozatú készültség során a vízügyi szakemberek a biztonságos ivóvízellátás fenntartásához, illetve a csatornarendszer zavartalan működéséhez szükséges műszaki intézkedéseket teszik meg.

Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje június 7-re, péntekre virradó éjszaka érheti el azt a szintet, amikor a budai és a pesti alsó rakpartot le kell zárni, ezért ezeken már csütörtök 0 órától tilos lesz megállni.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság várhatóan csütörtök délutántól a még az alsó rakpartokon parkoló autókat elszállítja, erről keddtől a parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű tájékoztatást helyez el.

Az alsó rakpartok lezárására előreláthatólag csütörtök 20 órától lesz szükség – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Hozzátették, hogy az előrejelzések alapján a következő napokban magasabb fokozatú árvízvédekezési készültséget is elrendelhetnek.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.