Az Állatorvostudományi Egyetem kutatóprofesszora is szerepel a világ legtöbbet idézett kutatóinak listáján

Tankönyveket kapnak a határon túli magyar diákok a Pénziránytű Alapítványtól
2022-11-24
Többé vagy kevésbé feledésbe merülő hírességeink
2022-11-25
Show all

Az Állatorvostudományi Egyetem kutatóprofesszora is szerepel a világ legtöbbet idézett kutatóinak listáján

Horváth Tamás, a Yale Egyetem Orvostudományi Karának és az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) Anatómiai és Szövettani Tanszékének kutatóprofesszora is bekerült a világ legtöbbet idézett kutatói közé – közölte az ÁTE.

Horváth Tamás az ÁTE Anatómiai és Szövettani Tanszékének oktatója, harmadik generációs állatorvosként Budapesten végzett 1992-ben. PhD-fokozatot szintén Magyarországon szerzett biológiai tudományokban. Kutatási területe a központi idegrendszer endokrin szabályozásban betöltött szerepének vizsgálata, tudományos munkásságának eredményeit a táplálkozáskutatásban is hasznosítják.

A professzor a több tudományterületet együttesen számba vevő úgynevezett cross-field kategóriában rendelkezik olyan sokat idézett publikációkkal, amelyek a hivatkozások száma alapján bekerültek a legjobb 1 százalékba. A lista elkészítésénél a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb, legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették figyelembe.

Horváth Tamás a Yale Egyetem oktatójaként szerepel a legtöbbet idézett kutatók névsorában. A listán további négy, magyar intézményekben kutató szakember található: Ferdinandy Péter és Győrffy Balázs a Semmelweis Egyetemről, Demetrovics Zsolt az ELTE-ről és Szolnoki Attila, aki az MTA munkatársa.

A teljes lista a https://clarivate.com/highly-cited-researchers/ linken érhető el.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.