Az EU 66 millió eurós programmal segíti az Ukrajnával folytatott egészségügyi, környezetvédelmi és a közigazgatási együttműködést

Holland miniszter: a kormány még az idén bocsánatot kér a rabszolgaságában játszott szerepéért
2022-11-06
Hitler ellen, majd az európai egységért küzdött a reálpolitikus hajdani trónörökös, Habsburg Ottó
2022-11-07
Show all

Az EU 66 millió eurós programmal segíti az Ukrajnával folytatott egészségügyi, környezetvédelmi és a közigazgatási együttműködést

Az Európai Bizottság pénteken elfogadta a határokon átnyúló együttműködést támogató, úgynevezett Interreg NEXT Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna programot, amelynek keretében több mint 66 millió euró áll rendelkezésre az Ukrajnával folytatott, határokon átnyúló együttműködés céljaira – közölte a bizottság pénteken.

A tájékoztatás szerint a szóban forgó kohéziós politikai program a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozik, és a keretében három uniós tagállam, Magyarország, Szlovákia és Románia, valamint Ukrajna fog együttműködni az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés, illetve az egészségügyi rendszereik ellenállóképességének fejlesztése érdekében.

A program olyan fenntartható megoldásokat is támogat, amelyek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást vagy a katasztrófamegelőzést szolgálják. A résztvevő országok együttműködnek emellett a természetvédelem, a környezetbarát infrastruktúrák kiépülésének előmozdítása, illetve a fenntartható turizmus fellendítése érdekében is – írták.

A program azt is elősegíti, hogy a közigazgatás hatékony működése érdekében közeledjenek egymáshoz az uniós tagállamok és Ukrajna vonatkozó normái – tették hozzá.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.