Az ország kedvenc gyermekorvosai lettek – Nevek

Hazai stratégiai partnert választott a kereskedők közül a kínai autóipari óriás
2024-01-11
Durva, hogy a szankciók és a háború ellenére így nő az orosz gazdaság
2024-01-11
Show all

Az ország kedvenc gyermekorvosai lettek – Nevek

Nyolc kiváló fiatal gyermekorvos

kapta a K&H gyógyvarázs 20 éves jubileuma alkalmából létrehozott K&H jövő gyógyítói díjat.

Barátságos légkör, szívből jövő odafigyelés, komoly szakértelem és innovatív eszközök jellemzik annak a nyolc gyermekorvosnak a rendelését, akik a K&H jövő gyógyítói díjban részesültek. A fiatal, 40 év alatti orvosok közül hárman házi gyermekorvosok, ketten kórházban dolgozó szakorvosok, hárman pedig még a szakvizsgájuk előtt álló, de a korszerű eljárások mellett már elkötelezett rezidensek.

A K&H gyógyvarázs 20. évfordulója alkalmából meghirdetett K&H jövő gyógyítói díjra tavaly lehetett jelentkezni, és összesen 81 gyermekgyógyító nyújtotta be pályázatát felhívásunkra” – mondta el Guy Libot, a K&H vezérigazgatója. Közülük választotta ki a szakmai zsűri és a nagyközönség azt a nyolc nyertest, akik minél innovatívabb technológiák alkalmazására törekszenek a gyógyításban, emellett pedig a beteg gyermekek lelkével is sokat törődnek, és így a legméltóbbak az elismerésre. A díjazottak nagy hangsúlyt helyeznek a megfelelő tájékoztatásra mind a gyermek, mind a szülő felé, törekszenek a minél gyorsabb és fájdalommentesebb vizsgálatra és kezelésre. Öröm látni, hogy ilyen elhivatott orvosok kezében van a fiatal generáció gyógyítása, a gyermekegészségügy jövője.

A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei fejenként 1,3 millió forint támogatásban részesülnek, amelyből 300 000 forintot kifejezetten szakmai továbbképzésre fordíthatnak. „Bízunk benne, hogy ezzel is még tovább fejlesztik az innovatív technológiákkal kapcsolatos ismereteiket és hatékonyabban tudják majd gyógyítani a gyerekeket” – tette hozzá Guy Libot.

A nyertesek szerteágazó szakterületeken tevékenykednek: van köztük házi gyermekorvosi praxisban, csecsemőosztályon dolgozó orvos, de gyermeksebész, gyermekonkológus és gyermekpszichiáter is. Ami közös bennük, hogy mindannyian igyekeznek játékosan, a gyermekek nyelvét beszélve enyhíteni a kicsik szorongását, és a minél kevésbé invazív vizsgálatokkal kímélni a kis betegeket. Az innovatív eszközök éppen ebben nyújtanak nekik segítséget, hiszen ezekkel pontosabban meg tudják határozni a betegségek forrását, és személyre szabott, hatékony kezelési tervet tudnak kidolgozni. Sőt, a szakemberek már a telemedicinát, a kommunikációs eszközök széles tárházát is használják, legyen szó videós kapcsolattartásról vagy a szülők ismereteinek bővítéséről a közösségi oldalakon. A hátrányos helyzetű régiókban gyógyító orvosok az egészségügyi tájékozottság növelését tartják a legszükségesebbnek, valamint a mentális egészség megőrzését segítő programokra helyeznék a jövőben a hangsúlyt.

A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei:

díjazott

intézmény

szakterület

Dr. Bence Zsófia

Törökbálint 1.sz házi gyermekorvosi körzet

házi gyermekorvos

Dr. Noé Renáta

pécsi 19. sz. házi gyermekorvosi körzet

házi gyermekorvos

Dr. Tordas Dániel

Budakalász 2. sz. házi gyermekorvosi körzet, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ

házi gyermekorvos, gyermekkardiológus, gyermek-tüdőgyógyász

Dr. Sragner Angéla

Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet, Csecsemő- és gyermekosztály

csecsemő- és gyermekgyógyász

Dr. Kardos Dániel József

Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék

gyermeksebész

Dr. Egyed Bálint

Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika

rezidens gyermekonkológus, molekuláris onkogenetikus

Dr. Kabai Anna

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Akut Csecsemő és Gyermekosztály

rezidens csecsemő- és gyermekgyógyász

Dr. Bálint Benedek

Vadaskert Kórház és Szakambulancia

rezidens gyermek- és ifjúságpszichiáter

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.