Biden szerint veszélyes, ha a zsidó államtól elfordul a világ

Kimennek a volt katonákhoz, hadiözvegyekhez – Elindult az advent a Honvédségnél
2023-12-13
Olasz miniszterelnök: az Európai Bizottság szigorúbb Magyarországgal, mint más tagállammal
2023-12-13
Show all

Biden szerint veszélyes, ha a zsidó államtól elfordul a világ

Joe Biden amerikai elnök szerint szükség lenne az izraeli kormány átalakítására annak érdekében, hogy ne forduljon el a zsidó államtól a világ. A politikus erről kedden beszélt egy washingtoni kampányeseményen.

Joe Biden a demokrata párt pénzügyi támogatói előtt tartott beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi Izrael történetének legkonzervatívabb kormánya, hozzátéve, ez a kabinet nem akar kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus lezárásaként.

Joe Biden úgy fogalmazott, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek “kemény döntést kell hoznia”, amit azzal támasztott alá, hogy Izrael a “válogatás nélküli bombatámadások” miatt kezdi elveszíteni a világ támogatását. Megjegyezte, hogy az izraeli kormányfőnek meg kell erősítenie és változtatnia kormányát annak érdekében, hogy képes legyen hosszú távú megoldást találni az izraeli-palesztin konfliktusra.

Joe Biden a zsidó közösség tagjai számára a Hanuka alkalmából tartott fogadáson azt mondta, hogy az Egyesült Állaok folytatja Izrael katonai támogatását, amíg “meg nem szabadul a Hamásztól”, de hozzátette, hogy Izraelnek nagyon óvatosnak kell lennie ebben, mert “a világ közvéleménye egyik napról a másikra meg tud változni”, amit nem szabad hagyni megtörténni.

Az elnök határozottan elítélte az Izrael és Hamász közötti háború miatt erősödő antiszemitizmust.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.