A sütőipar szakemberei jól tudják, hogy a gyártás során ejtett hibák bizony az emberek egészségét fenyegethetik. A sütőiparban kőkemény higiénia előírások vannak, amelyeket minden esetben be kell tartani.
A következő cikkben megtudhatja, hogy milyen speciális eszközök állnak rendelkezésére a sütőipari környezet fertőtlenítésére.
A sütőipar kihívásai
Az egyik legfontosabb feladat, hogy a kisült finomságokat megvédjük a különféle fertőzésektől. Egyik ilyen rizikófaktor a penészedés, mivel a légtérben milliószámra szállnak a penész spórái.
Mivel temérdek termék készül, a sütőipar szakemberei jól tudják, hogy felelősek az emberek egészséges táplálásáért.
A germicidlámpák 253,7 nm-es sugárzása képes az olyan légtérben szálló mikrobákat is elpusztítani, amelyeket csak az erős intenzitású sugárzás képes kiirtani.
Ez a módszer a folyadék kezelésére is alkalmas. Környezetbarát, nem lehet túladagolni, és nincs mellékterméke.
Milyen készülékeket vethetünk be?
A normális mikrobiológiai környezet biztosítása elkerülhetetlen, amennyiben az élelmiszeriparban tevékenykedünk.
Ez esetben különböző lehetőségeink vannak. A falra szerelhető lámpatestek hatékonyan csírátlanítják a felületeket és a légtereket. Azonban ezeket tilos emberek jelenléte mellett működtetni! A megoldás ebben az esetben az, hogy éjszaka vagy hosszabb szünetekben üzemeltetjük azokat!
A légtér kezelésére szintén különféle berendezések állnak rendelkezésünkre. A csíramentes tér kialakításában például az UV4AIR termékcsalád is segít. Ezek már zárt rendszerként működnek, így a sugárzás az embereket sem veszélyezteti.
Amennyiben speciális keretek közé terelné a légtisztítást, akkor böngésszen bátran a Hollandimpex felület- és légfertőtlenítő kínálatában!
Egyedi esetek a gyártás során
Amennyiben a gyártás kerül szóba, akkor ez esetben szükség lehet egyedi tervezésű, a gépsor egy adott szakaszán hasznosítható UV-C készülékre is.
A szállítószalagon ezt UV-C alagúttal oldhatjuk meg, de a szeletelőgép esetén a vágókések felülete fertőtleníthető a sugárzással. Szintén fontos lehet a termékek csomagolás előtti kezelése is, amely növelheti annak szavatossági idejét.
Végül, de nem utolsósorban a sütőiparban is kialakítható egy külön kis folyosó, amely segít a csíramentes hűlésben. Így elkerülhető, hogy megfertőződjön a termék. Hogyan? Nos, a falra felszerelt, szabadonsugárzó germicidlámpák segítségével.
Bármilyen területen is végzi munkáját, ne bízza a véletlenre az egészséges munkakörülmények kérdését! Fertőtlenítsen germicidkészülékekkel!(X)