Budapestre jönnek Európa legfontosabb vállalatainak vezetői

Az olasz miniszterelnök sok sikert kívánt Orbánnak
2024-06-25
Van elektromos rollere? – Július 16-tól kötelező kötelezőt kötni rá
2024-06-25
Show all

Budapestre jönnek Európa legfontosabb vállalatainak vezetői

Az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope Budapesten tartja az Elnökök Tanácsa (Council of Presidents) ülését június 27-28-án – tájékoztatta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) az MTI-t.

Az MGYOSZ szervezésében és vendéglátásában a találkozón csaknem félszáz európai munkaadói szervezet vezetője lesz jelen, Európa legnagyobb és kiemelten befolyásos gazdasági szereplői, jellemzően a kontinens legfontosabb vállalatainak vezetői.

A BusinessEurope tagjai nemzeti munkaadói szövetségek, a szervezet az Európai Unióban működő vállalatok érdekeit képviseli, az uniós alapszerződésben lefektetett jogai alapján európai szociális partnerként tárgyal az Európai Bizottsággal a gazdaságot, illetve a vállalatokat érintő témákban. A BusinessEurope feladatai közé tartozik az uniós jogalkotási mechanizmus véleményezése és támogatása.

Az MGYOSZ Magyarország uniós csatlakozása óta vesz részt a BusinessEurope munkájában a szervezet magyar tagjaként.

A szövetség felidézte: Magyarország július elsején veszi át az Európai Unió Tanácsának elnökségét. Ahogy a 2011-es magyar elnökség idején, úgy a mostani elnökségi időszak alatt is sok hivatalos és nem hivatalos találkozónak ad majd otthon Magyarország, mert a soros elnökség idején több uniós szervezet is Budapestre hozza kihelyezett gyűléseit és eseményeit. A rendezvények sorában az egyik első a BusinessEurope Elnökök Tanácsa ülése.

Az Elnökök Tanácsa minden ilyen alkalommal, így most is elfogad majd egy, az európai gazdaság helyzetét értékelő és a gazdasági szereplők javaslatait összegző nyilatkozatot – jelezte a szövetség.

Az MGYOSZ tájékoztatása szerint a magyar elnökség, és ezáltal a BusinessEurope ülése kiemelten fontos, mert röviddel a júniusi európai választásokat követően rendezik meg. A magyar elnökség alatt meghozandó döntéseknek – amelyeket a BusinessEurope és az MGYOSZ is fontos javaslatokkal támogat – jelentős hosszú távú hatásai lesznek.

Európa válaszai az utóbbi hónapok tovább élesedő világpolitikai és -kereskedelmi feszültségeire meghatározzák Európa középtávú szerepét a világgazdaságban – hangsúlyozta közleményében az MGYOSZ.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.