Eladó a történelmi Barkóczy-kastély – Fotó

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség
2024-06-17
Járványokat okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok
2024-06-17
Show all

Eladó a történelmi Barkóczy-kastély – Fotó

A Mátra festői vidékén, félúton az egri borvidék és Mátrafüred között található területen a Barkóczy-kastély új tulajdonosát keresi. A 19. század végén épített impozáns 800 négyzetméteres épület és a hozzá tartozó több mint 10.000 négyzetméteres ősfás birtok számos történelmi esemény tanúja volt, ma pedig meghitt esküvői szertartások és fotózások kedvelt helyszíne. A Barkóczy-kastély gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az épületet az 1890-es években Barkóczy báró építette, és azóta számos funkciót töltött be. A tulajdonosok, Kozma Klaudia és férje Szabolcs jelentős felújítási munkálatokat végeztek az épületen.

Lecserélték részben a külső nyílászárókat, és teljeskörűen felújították a tetőszerkezetet, megőrizve a báró által eredetileg Erdélyből, szekérrel hozatott gerendaméretet. A belső falakon dizájn vakolatverést is alkalmaztak, ami különleges atmoszférát kölcsönöz a belső tereknek.

Barkóczy-kastély

Természetközeli, rendezvény- és esküvői helyszínhez, illetve fotózáshoz ideális romkastélyt kerestünk, és azonnal beleszerettünk a főútról nyíló impozáns bejáratba és a gyönyörű környezetbe. A kastély körül található, állattartásra alkalmas tanya is vonzó volt a számunkra. Az épület különleges elemei, mint a kastély oldalán található dísztéglákba vésett nevek és a gyermekotthon egyéb emlékei továbberősítették a hely varázsát

avat be a részletekbe Kozma Klaudia, a Barkóczy kastély egyik tulajdonosa.

Egy varázslatos park veszi körül az épületet. A páratlan panoráma és a Kálvária dombon, az egykori templom helyén kialakított kegyhelyen álló több mint 130 éves fakereszt teremt exkluzív hangulatot. A festői környezet és a történelmi hangulat pazar hátteret kínálnak bármilyen rendezvényhez.

Az ingatlan elhelyezkedése is különleges: mindössze 30 percre található az egri borvidéktől és a Mátrafüredi látnivalóktól. Mindkét irányban gyönyörű, kacskaringós, erdőkkel szegélyezett út kínál meghitt utazási élményt. Eger felé haladva a borvidék teljes panorámája a látogatók elé tárul, míg Mátrafüred felé a Cserhát és a Bükk-vidék között 900 ezer négyzetméteren elterülő, vulkanikus eredetű Mátra látványos hegyvonulatain cseres-tölgyes, gyertyános-tölgyes, valamint bükkerdők terülnek el.

A felújítandó Barkóczy-kastély ezernyi lehetőséget kínál a vízióval rendelkező, komoly érdeklődők számára.

Évek óta esküvői és rendezvényhelyszínként üzemel, de a jövőbeli tulajdonos igényei szerint akár magánklinikává, szállodává, oktatási központtá, nyugdíjasotthonná vagy akár többgenerációs családi birtokká is átalakítható.

A kastély nem áll műemléki védelem alatt, és a helyiek támogatják a rekonstrukcióját, ami megkönnyíti a további felújítást és az átalakítást.

Az épület alatt található 260 négyzetméteres pince számos új funkció kialakítását teszi lehetővé, például borospinceként vagy wellnessközpontként is hasznosítható. A kastély mellett egy modern, négy évszakos faház található, ami két éven át volt az otthonunk. A helyiek támogatása rendkívül fontos számunkra. A közösség együttműködése és a helyi munkaerő bevonása nagy segítség volt a felújítás során. Mi a gyermekeink és a férjemnek a kanadai gyökerei miatt vagyunk kénytelenek megválni tőle, de reméljük, hogy a következő tulajdonosnak köszönhetően a Barkóczy-kastély hamarosan újra a régi fényében tündökölhet

zárta gondolatait Klaudia.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.