Elszállítják a rakparton a kocsikat – Fotón, ahogy úsznak az autók a Rábánál

Károly király beszédet mondott karácsony alkalmából
2023-12-26
Ketten bennégtek, hat vendéget keresnek a kigyulladt panzióból Romániában
2023-12-26
Show all

Elszállítják a rakparton a kocsikat – Fotón, ahogy úsznak az autók a Rábánál

Gépjármû a megáradt Rábában, jobbról a tûzoltók által kihúzott személyautó Gyõr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tûzoltóknak a rendõrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsõfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínû, a tetõzés december 26-án a hajnali órákban várható. MTI/Krizsán Csaba

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a katasztrófavédelem segítségével helyezi át a járműveket azok épségének megóvása érdekében.

Gépjármû a megáradt Rábában, jobbról a tûzoltók által kihúzott személyautó Gyõr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én.

Gépjármû a megáradt Rábában, jobbról a tûzoltók által kihúzott személyautó Gyõr belvárosának egyik parkolójában 2023. december 25-én. A tûzoltóknak a rendõrség kérésére négy autót kellett a víz alatt álló parkolóból kimenteni. A csapadék okozza a Dunán és mellékfolyóin az árhullámot, ezért a városban hajnaltól már elsõfok feletti vízállásokat észleltek a Rábán, itt további néhány centiméteres vízszintemelkedés valószínû, a tetõzés december 26-án a hajnali órákban várható.
MTI/Krizsán Csaba

Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. Ennek hiányában, vagy ha az üzembentartó bármilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, a gépjárművet biztonságos helyre szállítják.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek oldalon kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.