Fotó – lezárták a rakpartokat az árhullám miatt

Bogányi Gergely: Most leszek ötven, már a zeneszerzés lesz a fókuszban
2023-12-25
Izrael még nagyobb intenzitással folytatja a háborút
2023-12-25
Show all

Fotó – lezárták a rakpartokat az árhullám miatt

A lezárt Sztehlo Gábor rakpart az I. kerületi Szilágyi Dezsõ tér elõttrõl fotózva 2023. december 25-én. A Duna felsõ szakaszán elkezdõdött az árhullám tetõzése; Budapesten a folyó tetõzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsõfokú árvízvédelmi készültség mellett. A háttérben a Lánchíd. MTI/Illyés Tibor

A Duna áradása miatt vasárnap 0:00 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a főpolgármester, tilos parkolni az alsó rakpartokon.

A főpolgármesteri hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Karácsony Gergely az árvízi védekezésben részt vevő fővárosi vállalatok vezetőivel tartott egyeztetés után döntött az elsőfokú készültség elrendeléséről.

A lezárt Sztehlo Gábor rakpart az I. kerületi Szilágyi Dezsõ tér elõttrõl fotózva 2023. december 25-én. A Duna felsõ szakaszán elkezdõdött az árhullám tetõzése; Budapesten a folyó tetõzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsõfokú árvízvédelmi készültség mellett. A háttérben a Lánchíd.
MTI/Illyés Tibor

Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje december 25-én, hétfőn érheti el azt a magasságot, amely szükségessé teszi az alsó rakpartok lezárását.

A vízügyi előrejelzések alapján nem zárható ki, hogy a következő napokban egyes fővárosi Duna-szakaszokon akár másodfokú készültségre is szükség lehet. Annál magasabb fokozatot viszont várhatóan nem kell majd elrendelni a folyón levonuló mostani árhullám miatt – áll a főpolgármesteri hivatal közleményében.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.