Fenntarthatósági képzést szervez pedagógusoknak a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kék Bolygó Alapítvány

Gépi kézírásfelismerés segítségével készült el a Nemzeti Levéltár új adatbázisa
2022-09-27
Koronavírus – Októbertől csak patikában lehet antigén gyorstesztet vásárolni
2022-09-27
Show all

Fenntarthatósági képzést szervez pedagógusoknak a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kék Bolygó Alapítvány

A fenntarthatósági elv alkalmazására felkészítő képzést szervez gyakorló pedagógusoknak a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Kék Bolygó Alapítvány – közölte a BCE.

A közlemény idézi az intézmény rektorát, Takáts Elődöt, aki szerint a klímaváltozás miatt egyre fontosabb komplexen, a modern tanítási elveknek megfelelően értelmezni és oktatni a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket. A következő nemzedékek iránti felelősség megköveteli, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem ilyen pedagógusokat képezzen – hangsúlyozta.

Czippán Katalin, a Kék Bolygó Alapítvány tanácsadója hozzátette: a felkészülés a fenntarthatóságra folyamatos tanulást jelent, ami természettudományos, társadalomtudományi, gazdasági ismereteket egyaránt magában foglal.

A négy féléves képzés a BCE elismert oktatóinak segítségével a Kék Bolygó Alapítvány Zöld Föld projektjében kifejlesztett Fenntarthatóság tantárgy oktatására készíti fel a tanárokat. A fenntarthatóság mint tantárgy 2024-től már választható érettségi tárgy lesz – tették hozzá.

Az Alapértékek Nonprofit Kft. fejlesztésében indított Zöld Föld oktatási programcsomagot Áder János köztársasági elnökként karolta fel, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pedig támogatásáról biztosította még három évvel ezelőtt emlékeztetnek a közleményben.

A képzésre októbertől lehet jelentkezni legalább alapszakos pedagógusi végzettséggel és 3 év gyakorlattal. A februárban kezdődő képzést levelező formában, keresztféléves rendszerben szervezik meg. A hallgatók az első két félévben általános ismereteket sajátítanak el, a szakmai képzés ezután következik. Akik már rendelkeznek szakirányú továbbképzési szakon szerzett oklevéllel, elég a 3. és 4. félévet teljesíteniük.

A hallgatók egyebek között megtudhatják, hogyan kell szabadtéri és tantermi tanulási környezetet kialakítani, digitális eszközöket és megoldásokat integrálni, személyre szabott, fejlesztő értékelést adni.

Az érdeklődők a BCE honlapjáról tölthetik le a részletes tájékoztatót és a képzési programot. Ugyanitt tették közzé a szak tantervét és felvételi követelményeit. A képzés finanszírozásról későbbre ígérnek tájékoztatást.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.