Heti filmpremierek, előzetesekkel

hu.rf123
Magyarország felpörgetné az európai elektromobilitás fejlesztését
2024-07-10
Romániában a veszélyes medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter
2024-07-10
Show all

Erre a hétre is összegyűjtöttük a heti fimpremierek előzeteseit megkönnyítve a választást.

A mágnesember

A 20. század elején a vidéki Belgiumban élő Lucien különleges képességgel rendelkezik: mágneses erejével mindent magához vonz, ami fémből készült. Egy nap útra kel, majd véletlenül hozzáragad egy vonathoz, amellyel kezdetét veszi egy új kaland. Lucien csatlakozik egy vándorcirkuszhoz, ahol művészek színes csoportjába kerül. A férfi megtapasztalja, hogy a legkölönlegesebb képesség gyakran a legnagyobb átok, és hogy az élet tökéletesen kiszámíthatatlan.

Rendező: Gust Van den Berghe

Főszereplők: Bruno Vanden Broecke, Isolda Dychauk, Danny Ronaldo, Mieke Dobbels

Amikor a gonosz leselkedik

A film egy távoli faluban játszódik, ahol két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Az ördögűzőt még a szertartás előtt rejtélyes módon megölték, a gonosz pedig épp azon van, hogy megszülessen a férfi testéből. A testvérpár megpróbál megszabadulni a felismerhetetlenségig torzult testtől, a démon ereje viszont fizikai jelenlét nélkül is követi őket.

Rendező: Demián Rugna

Főszereplők: Ezequiel Rodríguez, Silvina Sabater, Demián Salomón, Luis Ziembrowski, Marcelo Michinaux

Twisters – Végzetes vihar

Az ember azt hiszi, hogy legyőzte a természetet. Hatalmas, veszélyes tévedés. A tornádó megszelídíthetetlen, kiismerhetetlen, szörnyű erővel csap le, és nem ismer irgalmat.

Kate (Daisy Edgar-Jones) valaha viharvadász volt, de egy hátborzongatóan félresikerült kaland óta nem hajlandó kimozdulni a New York-i irodájából. Aztán egy kollégája rábeszéli, menjen ki mégis a terepre, hogy együtt teszteljenek egy viharkövető rendszert. Így ismerkedik meg Tylerrel (Glen Powell), akit élőben közvetített tornádós kalandjai tettek szupercelebbé. Kapcsolatuk viharosan indul: azonnal megutálják egymást.
Egymással versengve indulnak az új tornádók nyomába – és ezúttal több vihar egyesüléséből, szörnyű szupertornádó van kialakulóban. És a két ellenség együtt ragad az évszázad legszörnyűbb viharának mélyén.

A Jurassic-, a Bourne- és az Indiana Jones-filmek producereinek új munkája, a látvány és az akció legközepébe, a vihar szemébe vezet. A Minari Oscar-díjra jelölt író-rendezője nagyszerű színészcsapattal kelti életre a történetet, amelybe a moziülések is beleremegnek.

Rendező: Lee Isaac Chung

Főszereplők: Daisy Edgar-Jones, Katy O’Brian, Katy M. O’Brian, Glen Powell, Kiernan Shipka, Maura

Vigyél a holdra

Mindenki a sikeres holdra szállás miatt izgul. A NASA tudja, hogy előbb kell amerikai űrhajósnak feljutnia, mint szovjetnek, mindent el is követ az ügy érdekében, a legjobb vadászpilótáit képezte ki asztronautának, a legnagyobb tudósok dolgoznak az ügyön, az Apollo 11-et mégsem lehet még elindítani. A közvélemény pedig egyre elégedetlenebb.

A megoldás? Egy marketinges. Kelly Jones (Scarlett Johansson) nem ért az űrrepüléshez, de abban nagyon jó, hogy eladjon dolgokat. Jön, és mindent átalakít. Megszépít, megkomponál, hazudik és mellébeszél. Tökéletes ember a feladatra. De vele is van két baj. Az egyik, hogy azt még ő is soknak érzi, hogy lenn a földön, színészekkel filmezzék le a sikeres holdra szállást. A másik, hogy nagyon szép. És az egyik űrhajósjelölt, Cole Davis (Channing Tatum) nemcsak az égi testek iránt érdeklődik.

Két csodás színész, Scarlett Johansson és Channing Tatum nagy találkozása a film, ami játékosan, sok humorral és némi szerelemmel kelti életre a régi gyanút: talán még nem is járt ember a holdon, és az egész csak átverés.

Rendező: Greg Berlanti

Főszereplők: Woody Harrelson, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Christian Clemenson, Anna Garcia

Mobile Suit Gundam Seed Freedom

20 évvel az utolsó epizód után a Gundam SEED visszatér a mozikba egy vadonatúj történettel és a sorozat várva várt folytatásával. A Gundam SEED egy kultikus anime, egy generáció meghatározó élménye! Fedezzétek fel újra a Gundam SEED-et ezzel az akciódús és epikus kalanddal a mozikban! CE 75-ben a harcok még mindig dúlnak. Függetlenségi mozgalmak alakultak, és a Kék Kozmosz egyre agresszívebb… A helyzet konszolidálása érdekében létrehozzák a COMPASS nevű globális békefenntartó ügynökséget, amelynek első elnöke Lacus. A COMPASS tagjaként Kira és társai beavatkoznak regionális csatákba. Ezután egy újonnan alapított nemzet, az Alapítvány közös akciót javasol a Kék Kozmosz fellegvára ellen.

Rendező: Mitsuo Fukuda

Főszereplők: Johnny Yong Bosch, Cherami Leigh, Max Mittelman

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.