Hivatalban lévő elnök fia még sosem állt bíróság elé bűncselekmény miatt Amerikában – Eddig

Mol vezér: a céggel nagy ívű terveink vannak
2024-05-14
Olasz miniszterelnök: nem csak Magyarország, Franciaország és Németország sem vesz át migránsokat
2024-05-15
Show all

Hivatalban lévő elnök fia még sosem állt bíróság elé bűncselekmény miatt Amerikában – Eddig

Washington, 2023. október 20. Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett rendkívüli televíziós beszéde közben a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. október 19-én. Biden a beszédében Ukrajna és Izrael támogatásának fokozása és az Egyesült Államok globális vezetõ szerepe mellett érvelt. MTI/EPA/Pool/Reuters/Jonathan Ernst

Elutasította a bíró Hunter Biden kérését a tiltott fegyverbirtoklás miatt indult, június elejére kiírt büntetőperének halasztására.

A Delaware állambeli Wilmingtonban személyes meghallgatáson adhatták elő Joe Biden elnök fiának ügyvédei érveiket a szövetségi bíró előtt, aki szerint a következő hetek elegendő időt adnak a védelem számára a felkészüléshez. Június 3-ig “mindenki el tudja végezni azt, amit szükséges elvégezni” – fogalmazott Maryellen Noreika bíró.

Derek Hines ügyész a halasztás ellen érvelt, és azt mondta, hogy maga a vád “egyszerű ügy”.

Abbe Lowell védőügyvéd azt mondta, hogy a június elejére kiírt tárgyalásig azért van kevés idő, mert ezzel egy időben az elnök fiával szemben Kaliforniában adóbűncselekmények vádjával indult eljárás tárgyalására is készülniük kell.

Hunter Biden nem vett részt a bírósági meghallgatáson.

A Hunter Biden ellen Delaware államban felhozott szövetségi vád három pontból áll, amelyek között szerepel, hogy egy hivatalos nyilatkozatban hazudott a kábítószer használatáról, amikor 2018-ben lőfegyvert vásárolt. A vádirat szerint a fegyver 11 napig volt Hunter Biden birtokában, azt egy szeméttárolóba dobta ki.

Az amerikai törvények tiltják, hogy rendszeres kábítószer-használók fegyvert vásároljanak, és erről hivatalos iratban kell nyilatkozni. 2018-ban Joe Biden fia kábítószer-függőségben szenvedett.

Hunter Biden ügyvédei azt akarták elérni, hogy a Delaware államban indult per tárgyalását szeptemberre halassza el a bíró, aki szerint az ügy egy hétig tarthat.

A kaliforniai per első tárgyalását az előzetes tervek szerint június végére írták ki.

A Hunter Biden elleni büntetőper példa nélküli az amerikai jog- és politikatörténetben abból a szempontból, hogy hivatalban lévő elnök gyermeke még sosem állt bíróság elé bűncselekmény vádjával.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.