Interneten elérhető kalkulátorral segíti az az egyetem a diákokat

Fiatal tervezők is bemutatkoznak az idei MOME Fashion Show-n
2023-09-13
Magyarországon először debütáló filmek is lesznek az idei Budapesti Filmmaratonon
2023-09-13
Show all

Interneten elérhető kalkulátorral segíti az az egyetem a diákokat

Az interneten elérhető kalkulátorral segíti leendő hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

A közlemény szerint a szegedi egyetem tavaly kezdte meg az online kalkulátor fejlesztését, melynek segítségével a pontszámítás összetett rendszerében néhány kattintással kiszámolhatja a felvételiző, hogy

tanulmányi eredményei alapján mennyi felvételi pontra számíthat 2024-ben, amennyiben az SZTE-re adja be a jelentkezését.

A pontszámító kalkulátort – regisztrációt követően – valamennyi érdeklődő használhatja.

A leendő jelentkezők a felület adta lehetőségeket kihasználva számításokat végezhetnek arról, hogy bizonyos eredmény elérése – például emelt szintű érettségi teljesítése, egy újabb nyelvvizsga vagy további intézményi pont megszerzése – miként befolyásolja az elérhető összpontszámot.

A kalkulációt a szakok kiválasztásával kell megkezdeni, egyszerre 12 szakot is meg lehet adni.

A szakok megadása után a középiskolai és az érettségi eredményeket rögzítheti a felvételiző. A tanulmányi eredmények kitöltését követi azon pluszteljesítmények rögzítése, amelyekért 2024-től az SZTE intézményi pontot ad.

Valamennyi eredmény rögzítése után a rendszer kiszámítja a felvételi pontszámokat a kiválasztott szakokra.

Az összpontszám részleteiben is megjelenik a felületen: tanulmányi pont, érettségi pont és intézményi pont szerinti bontásban. Azok, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, az utolsó év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél adhatják meg a várható eredményeket, így számíthatók ki becsült pontszámaik.

A végeredményt mutató oldalon

alapértelmezetten nappali tagozatos és állami ösztöndíjas képzési adatok jelennek meg,

valamint az előző két év ponthatárai. Mind a tagozatot, mind a finanszírozási formát átállíthatják az érdeklődők, így ezen formák korábbi ponthatárai is megtekinthetők az SZTE kalkulátorában – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.