Izraeli hírszerzés: Mindenkit likvidálunk, aki részt vett a Hamász-támadásban

Novák Katalin és Elon Musk találkozójának meglett az eredménye
2024-01-04
90 százalékkal is nőtt a mobilnet forgalom az ünnepek alatt
2024-01-04
Show all

Izraeli hírszerzés: Mindenkit likvidálunk, aki részt vett a Hamász-támadásban

Az izraeli külföldi hírszerző szolgálat, a Moszad vezetője kijelentette csütörtökön egy temetési beszédében, hogy Izrael a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i terrortámadásának minden értelmi szerzőjét és végrehajtóját likvidálni fogja.

“Ma is egy háború kellős közepén vagyunk. A Moszadnak ma is, akárcsak ötven évvel ezelőtt tette, el kell számoltatnia azokat a gyilkosokat, akik most október 7-én a Gázai övezetből megtámadták a dél-izraeli településeket, de a támadás kitervelőit és az irányító parancsnokokat is” – mondta David Barnea a Moszad egykori vezetőjének, Cvi Zamírnak a temetésén. Az október 7-i támadás minden résztvevője “aláírta akkor saját halálos ítéletét” – szögezte le.

Barnea arra utalt, hogy miután arab terroristák egy csoportja az 1972-es müncheni olimpián meggyilkolt 11 izraeli sportolót, a Moszad utána tíz év alatt sorban egymás után likvidálta az elkövetőket. Az 1972-es támadás is növelte azt a feszültséget Izrael és az arab országok között, amelynek hatására aztán 1973-ban kitört a három hétig tartó jóm-kipúri háború.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.