Magyar cég nyert a kanadai Védelmi Minisztérium versenyén kétmillió dollárt

A matematika mindennek az alapja – Ezért érdemes tanulni
2023-11-21
Deutsch: Magyarországon biztonságban vannak a zsidó származásúak
2023-11-21
Show all

Magyar cég nyert a kanadai Védelmi Minisztérium versenyén kétmillió dollárt

Az összecsukható konténereket fejlesztő és gyártó, magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. kanadai leányvállalata, valamint a vízkezeléssel foglalkozó kanadai Innocorps által vezetett Circular City konzorcium nyerte el a Kanadai Védelmi Minisztérium (DND) Védelmi és Biztonsági Innovációs Programja (IDEaS) által kiírt Pop-Up City verseny kétmillió dolláros fődíját – közölte a Continest kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a pályázatot olyan megoldások fejlesztésére írták ki, amelyek integrált energia-, víz- és hulladékgazdálkodási rendszereket biztosítanak a kanadai hadsereg országon belüli vagy akár nemzetközi terepen kialakítandó ideiglenes táborai számára .

A gyorsan telepíthető infrastrukturális rendszerek fejlesztésére, gyártására és üzemeltetésére életre hívott Circular City konzorcium célja az volt, hogy “fenntartható és innovatív módon integrálja a villamosenergia-, a víz- és a hulladékgazdálkodási megoldásokat, ezáltal növelve a felhasználók biztonságát és komfortérzetét, mindeközben jelentősen csökken az ideiglenes táborok telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges költségek, az üzemanyag- és energiafogyasztás” – részletezték.

A projekt egy olyan zárt, biztonságos és önfenntartó rendszert jelent, amelyhez az összecsukható, gyorsan telepíthető konténerek magyarországi gyártója és fejlesztője, a Continest Technologies Zrt. innovatív infrastrukturális megoldásaival járult hozzá.

A Continest innováció lényege az összecsukhatóság, így egy normál merevvázas konténer helyén öt összecsukott konténer szállítható, ezáltal a mobil infrastruktúra kiépítésével járó logisztikai költségek és környezeti terhek 80 százalékkal csökkenthetők.

A Continest innovatív konténer megoldásait számos iparágban használják. A védelmi és hadiipari megoldások mellett a katasztrófavédelem, a humanitárius missziók, a mobil infrastruktúrát igénylő egészségügyi és rendezvényipari felhasználók körében fordulnak elő leggyakrabban az összecsukható Continest termékek – mutattak rá a közleményben.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a szentendrei székhelyű, tavaly mintegy hatvan főt foglalkoztató Continest Technologies Zrt. nettó árbevétele tavaly 3,65 milliárd forint, egy évvel korábban pedig mintegy 1,84 milliárd forint volt. Az eddig belföldre termelő társaság 2022-ben 169 millió nyereséggel zárt, míg 2021-ben 33 millió forint volt az adózott eredménye.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.