Már 130 iskola kapott terrorfenyegetést Franciaországban

Sünöket, madarakat, pillangókat hoz az ovikba a K&H állatbarát ligete
2024-03-25
Európa legnagyobb egy nemzethez kötődő gyümölcsgyűjteményét magyar hozta létre
2024-03-25
Show all

Már 130 iskola kapott terrorfenyegetést Franciaországban

Csaknem 130 franciaországi középiskola kapott Csaknem 130 franciaországi középiskola kapott merényletfenyegetést a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületein keresztült a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületein keresztül – közölte a francia oktatási minisztérium.

Ezek az intézmények a tájékoztatás szerint a párizsi régióban, valamint az ország északi és keleti részén találhatók.

Északkelet-Franciaországban Haut-Rhin megye prefektúrája hétfőn azt közölte, hogy “több bombariadó volt iskolákban”, amelyeket evakuáltak, míg a szomszédos Bas-Rhin megye prefektúrája szerint vasárnap este óta mintegy tizenöt középiskolába érkezett bombafenyegetés. A reimsi oktatási hatóság szerint mintegy tíz iskolát ért bombariadó a honlapjukon keresztül, s a beérkezett üzenetek némelyike lefejezésről szóló videót is tartalmazott, hasonlóan a párizsi régió iskoláiba múlt héten küldött üzenetekhez.

“Azt hiszik, hogy névtelenek maradhatnak, de levadásszuk őket. Azt hiszik, hogy biztonságban vannak, de megbüntetjük őket. Az elmúlt hónapokban elküldött hasonló fenyegetések több tucat elkövetője ellen már eljárás indult” – mondta Gabriel Attal miniszterelnök csütörtök este az iskolák biztonságáról rendezett tárcaközi értekezlet után.

November közepéig a kormány nyolcszáz hamis bombariadót számolt össze egy korábbi fenyegetéssorozat után. A hamis riasztások száma azután nőtt meg, hogy október 13-án egy dzsihadista megölte volt tanárát az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.