Megtalálták az ellopott Bruce Lee szobrot, csak kicsit más állapotban

Nézze meg, melyik lett az év hazai szállodája
2024-03-09
Hogy működik a WC a repülőgépeken 12 kilométer magasan?
2024-03-09
Show all

Megtalálták az ellopott Bruce Lee szobrot, csak kicsit más állapotban

Darabokra szabdalva találták meg Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobrát a bosznia-hercegovinai Mostarban – közölte az N1 nyugat-balkáni, regionális hírtelevízió.

A szobor hétfő hajnalra tűnt el a boszniai város egyik parkjából. A rendőrség közleménye szerint szombaton elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint a múlt hét végén ellopta a szobrot, és feltételezhetően darabokra vágva, fémhulladékként akarta értékesíteni.

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították fel azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban. Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is. A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette.

A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a testtartását.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.