Mit gondol, egy gyerek mennyi zsebpénzt kap átlagosan?
2023-12-28
Újabb 300 milliárd forint uniós forrás érkezett
2023-12-28
Show all

Megvan az év szava

Cute kid boy playing with interactive toy. Child with toy robot dog. Activities for small children. Communication and digital concept.

A közmédia Montágh Testülete választott.

A gyermek kifejezést választotta az Év szavának a közmédia Montágh Testülete.

“A 2023-as Év szava kifejezi mindazt, amire most a leginkább szükség van: az ígéretet, a reménységet, az életet, a legfőbb értéket, és az ehhez kapcsolódó áldozatos, családszerető és közösségépítő szemléletet. A jövő legnagyobb kincse a gyermek, üzenete hozhatja el a reményt” – szerepel az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott Montágh Testület indoklásában.

Közölték: a Montágh Testület a 2020 óta tartó kezdeményezéssel arra törekszik, hogy – bár a magyar nyelv gazdag szókincse kivételesen alkalmas a gondolatok rendkívül árnyalt kifejezésére – minden évben kijelölje azt az egy szót, amely leginkább visszatükrözi az adott év meghatározó eseményeit és a változó körülmények, valamint világszintű kihívások között a legfontosabb értékekre hívja fel a figyelmet.

A közmédia tanácsadó, véleményező, javaslattevő és ellenőrző Montágh Testületének kiemelt feladata az anyanyelvi és a viselkedéskultúra ápolása, ezáltal a kulturális értékőrzés, valamint értékteremtés támogatása.

Az Év szavát 2020-tól minden év decemberében hirdeti ki a közszolgálati média a testület tagjai szavazata alapján. 2020-ban az egymás, 2021-ben a család, 2022-ben a béke kifejezést választották.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.