Mit gondol, egy gyerek mennyi zsebpénzt kap átlagosan?

Hornung: a magyar családtámogatás minden életszakaszban segítséget nyújt
2023-12-28
Megvan az év szava
2023-12-28
Show all

Mit gondol, egy gyerek mennyi zsebpénzt kap átlagosan?

A K&H 2023 októberében készült vizsgálata szerint a 14-18 évesek 94 százalékának van valamilyen jövedelme

Átlagosan 22 ezer forint havi zsebpénzt kapnak a 14-18 év közötti fiatalok a szülőktől – derült ki a K&H fiatalok pénzügyi helyzetét felmérő kutatásából, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

A közlemény szerint ezért már a gyerekeket is érdemes beavatni a családi költségvetés elkészítésébe, amelynek első lépése a rendszeres, illetve az eseti és ideiglenes bevételek listázása. A második lépés a kiadások összeírása, amelyben segíthet a korábbi banki átutalások áttekintése. Ezek a lépések elvezetnek a bevételek és a kiadások egyenlegének megjelenéséhez.

Egyúttal arra is rámutattak, hogy a közösen készített családi költségvetés lehet az egyik első lépés afelé, hogy a gyerekek megismerjék a pénz útját a megszerzésétől az elköltéséig. Ehhez a gyerekek és a szülők hasznos információt kaphatnak a K&H Vigyázz, kész, pénz! idei vetélkedősorozatához tartozó oktatási anyagból és a verseny feladataiból. A játék első – online – fordulója már javában zajlik, a feladatsorokat 2024. január 26-ig lehet benyújtani. A vetélkedőn 2010 óta csaknem 80 ezer diák vett részt – olvasható a K&H közleményében.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.