Megvan ki lett a budapesti vállalkozók kamarájának vezetője

Magyarország két valaha volt legnagyobb beruházása Debrecenben
2024-03-12
A felbecsülhetetlen értékű Laokoón-szoborhoz ragasztották magukat – Most elítélték őket
2024-03-12
Show all

Megvan ki lett a budapesti vállalkozók kamarájának vezetője

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tisztújító küldöttgyűlése újabb négy évre, egyhangúlag választotta meg Nagy Eleket a testület elnökének – közölte a szervezet az MTI-vel.

A BKIK általános alelnökének szintén egyhangúlag Balog Ádámot választották.

A kereskedelmi és iparkamarák működésében az idei év a tisztújítások jegyében zajlik. A folyamat tavasszal indult a területi kamaráknál, majd a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) őszi tisztújításával és elnökválasztásával zárul -emlékeztetett a BKIK.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ősszel tartandó tisztújítására a budapesti vállalkozások által megválasztott küldöttek egyhangúlag Nagy Eleket jelölték új elnöknek.

Megválasztását követően Nagy Elek elmondta: “az MKIK és a kormány között kialakult stratégiai partnerséget szükség szerint, a vállalkozások igényeinek megfelelően lehetne bővíteni. Olyan országos kamarát célszerű kialakítani, amely folyamatos mérésekkel, adatokkal alátámasztott javaslatokkal képes segíteni a kormányzat munkáját, legyen szó akár az adórendszer finomhangolásáról vagy akár a regionális fejlesztések versenyképességet növelő felhasználásáról.”

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.