Mitől lesz egy mozifilm vagy sorozat felejthetetlen?

Rendezvényszervező vállalkozást szeretnél?
2021-07-14
Műholdas technológia segíthet az őslakosoknak az erdőirtások megfékezésében
2021-07-14
Show all

Mitől lesz egy mozifilm vagy sorozat felejthetetlen?

Sokan ülünk a különböző streamer szolgáltatók filmjei, na meg a mozivásznak előtt a legújabb vagy épp régi nagy klasszikusokat nézve. Mindenkinek megvannak a preferált műfajai, színészei, rendezői, ám vannak olyan különleges alkotások, amelyek kiérdemelték az “időtlen” jelzőt.

A következőkben górcső alá fogjuk venni, hogy mi tesz egy filmet felejthetetlenné, mitől lesz sikeres.

Mindenkinek más tetszik

A magyarokról elmondható, hogy mi leginkább a vicces alkotásokat szeretjük. Tökéletes példa erre az, hogy Terence Hill és Bud Spencer filmjeit gyakorlatilag minden generáció ismeri és szereti. Akárkinek mutatod is meg, biztos, hogy ugyanúgy élvezni fogja a vicceket, a verekedős jeleneteket, a páratlan duó közös utazásait.

Világszinten persze a magyarok nagy kedvencei valahol a középmezőnyben kullognak csak. A filmkritikusok az 1970 után készült filmek közül ezt az ötöt emelték ki, mint legjobb alkotásokat:

  1. A faun labirintusa
  2. 1016-os Holdfény
  3. Három szín: piros
  4. Sráckor
  5. Keresztapa

Sok pletyka kering arról, miért pont az 1970-es év lett meghúzva, mint határ, a legnépszerűbb teória szerint azért, mert a Keresztapát mindenképp a dobogón akarták látni.

Mi a helyzet az “átlagos” nézőkkel?

Azokat, akik nem kritikus szemmel néznek filmet, egészen más érdekel. Míg a kritikusok figyelik a kamerák mozgását, a színészek játékát, a háttereket és minden mást, addig az, aki egy jó filmre szeretne beülni a mozikba, egészen más szerint szelektál.

Nagyon fontos például, hogy mely színészeket lehet látni a vásznon. Jason Momoa, Brad Pitt, Johnny Depp és más jóképű, tehetséges színész sok nőt csalogatott a mozivásznak elé, míg a férfiakat például Megan Fox, Margot Robbie, Emma Stone vonzotta a vetítésekre.

Természetesen a legnépszerűbb filmek közé – azaz amelyekre a legnagyobb pénzösszeget tudták beszedni a mozik – a három nagy univerzum filmeji mind bekerültek, sorrendben a Marvel univerzum Bosszúállók: Végjátéka, majd a Csillagok háborúja: Ébredő erője, a dobogó harmadik fokán pedig Harry Potter és a halál ereklyéi foglal helyet. Továbbá megannyi, gyerekeknek készült filmet találhatunk, ezen persze senkinek nem szabad meglepődnie.

Ha kíváncsi vagy, mik kerültek még be a legnézettebb filmek közé, illetve melyik filmek még a kritikusok nagy kedvencei, olvasd el az INFINITY Tokok összefoglalóját!

Na és a sorozatok?

A sorozatokkal az a helyzet, hogy minden évben éppen más a nagy kedvenc. Ezek népszerűségét két dolog befolyásolja: a benne szereplő színészek és a forgatókönyv. A sorozatok meghalnak, ha ellaposodik a történetvezetés, ellenkező esetben pedig úgy járhatnak, mint a La Casa De Papel.

Neked melyik a kedvenc filmed?(X)

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.