Rendezvényszervező vállalkozást szeretnél?

Hatalmasra nőtt aranyhalak pusztítják a minnesotai tavak élővilágát
2021-07-14
Mitől lesz egy mozifilm vagy sorozat felejthetetlen?
2021-07-14
Show all

Rendezvényszervező vállalkozást szeretnél?

Összeszedtük a szükséges lépéseket, ha rendezvényszervező vállalkozást szeretnél alapítani.

A tapasztalat megszerzése egy sarkalatos pont, mivel pályakezdőként releváns munkatapasztalatot munkahely hiányában még nem tudtál szerezni. A tanulási időszak alatt azonban részt vehetsz a HÖK-ben, ahol sorra fogsz találkozni mindenféle rendezvényszervező feladattal, illetve az önkéntes munka is egy remek lehetőség lehet a tapasztalatszerzéshez.

Első lépés

Először is fontos referenciákat és ajánlásokat kérni, hogy a cégalapítás könnyedén menjen. A referenciagyűjtéshez vállalj alacsonyabb áron vagy esetleg ingyen munkákat, hogy ezeket később összegyűjtve használhasd az indulásnál. Gyűjts össze személyes ajánlásokat, azok nagyobb erejűek. Az első felkéréseidhez pedig tudasd a közösségi médiába, a Facebookon, Instagramon és akár a YouTube-on is, hogy rendezvényszervező lettél. Posztolj rendszeresen az aktuális munkáidról, így láthatják a követőid, hogy aktív vagy.

Második lépés

Ha már vannak referenciamunkáid, és elszántad magad a cégalapításra, akkor ki kell választanod, hogy milyen cégformát szeretnél. Választhatod az egyéni vállalkozást vagy a társas vállalkozást is. Ha egyedül szeretnél vállalkozást indítani, akkor számodra az egyéni vállalkozás lesz megfelelő, azonban ha van partnered, akkor a kft. és a bt. közül választhatsz.

Egyéni vállalkozóként a 8230 tevékenységi kódot kell megjelölnöd, nincs szükséged semmilyen rendezvényszervező végzettséghez a cégalapításhoz.

Hogyan tovább?

Ha már beindult a vállalkozás, folyamatos továbbképzésre lesz szükséged. A MOE Rendezvényakadémia remek lehetőséget biztosít a rendezvényszervező képzésével. Amennyiben további információkat szeretnél olvasni a tanfolyamról, látogass el az oldalukra és tájékozódj a Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzusról.

A következő lépés: marketing

Nagyon fontos, hogy a vállalkozásod különböző csatornákon is jelen legyen, hogy folyamatosan hírt adj magadról és az aktuális munkáidról. Mindenképp szükséged lesz egy weboldalra, ahol bemutatkozol és megtalálható minden információ a vállalkozásoddal kapcsolatban. Használd a népszerű közösségi oldalakat is, a Facebookot és az Instagramot. Figyelj arra, hogy minden felületen ugyanazt a brandnevet használd.

Igényes, jól kidolgozott képekkel felkeltheted a közönséged figyelmét. A közösségi platformok további remek lehetőségeket is biztosítanak, hirdetéseket adhatsz fel, kedvező áron.

A barátok és az ismerősök ajánlása mindig hiteles reklám.

Kapcsolatok

Érdemes partneri kapcsolatokat kötnöd a különböző szolgáltatókkal, mint például a catering, zene- vagy hangosítási szolgáltatások.(X)

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.