Nincs ingyen ebéd! – A közgazdaságtan alaptételeire tanítja a gyerekeket a Pénziránytű új társasjátéka

Megkezdődött a kerékpárút-fejlesztés a XX. kerületben
2023-05-24
Egeresi László Sándor kapta idén a Scheiber Sándor-díjat
2023-05-24
Show all

Nincs ingyen ebéd! – A közgazdaságtan alaptételeire tanítja a gyerekeket a Pénziránytű új társasjátéka

Minél fiatalabb korban kezdjük el a formálni a gyerekek pénzügyi gondolkodását, annál tartósabban és mélyebben épülnek be a megfelelő magatartásformák a jövő generációinak szokásai közé. A takarékos és átgondolt gazdálkodás elsajátításában támogatja a kisiskolásokat a Pénziránytű Alapítvány legújabb szórakozva oktató fejlesztése. A Gyereknapra is nagyszerű élményt nyújtó Erdei Lakoma társasjátékot ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat általános iskolái.

A 6-10 éves korosztály játékos pénzügyi nevelését szolgáló

Erdei Lakoma társasjátékban

a szó szoros értelmében jelenik meg a közgazdaságtan egyik alaptétele: nincs ingyen ebéd.

Ahogy a mondásnak is sok értelmezése lehet, úgy a Pénziránytű Alapítvány legújabb játéka kapcsán is számos témáról lehet beszélgetni a gyerekekkel, például hogy miért kell a boltokban az árukért fizetni, miért és hogyan kell pénzt keresni, miért fontos a megtakarítás.

Az Erdei Lakoma játékosainak

célja, hogy az állatoknak utat mutassanak az erdő közepén megbújó étteremhez.

Ahhoz, hogy ki tudják fizetni az állatok ebédjét, pénzt kell gyűjteniük, és a jól gazdálkodó játékosok még a kapott kamatokat is fel tudják használni fizetéskor.

Az Erdei Lakoma

korosztályonként eltérő játékvariációkat is kínál,

így az alsó tagozat minden évfolyamán, kezdők és gyakorlottabb játékosok számára is hasznos, egyben örömteli kikapcsolódást jelenthet.

A Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára ingyenes.

Az Erdei Lakoma társasjáték kereskedelmi forgalomban nem elérhető, de a készlet erejéig ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat általános iskolái.

A Pénziránytű iskolahálózati tagság ingyenes és egy egyszerű intézményvezetői regisztrációval minden hazai általános- és középiskola, valamint kollégium csatlakozhat a hálózathoz. További információ és rendelési link a játék aloldalán érhető el: https://penziranytu.hu/erdeilakoma

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.