Frizbizésre oktatják itthon a testnevelőket
2024-06-07
Csökken az ipari teljesítmény, a minisztérium szerint a háború és a németek az ok
2024-06-07
Show all

Orbán a reptérről

Budapest, 2024. május 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország műsorában kitért a Liszt Ferenc repülőtér többségi tulajdonának visszavásárlására is, hangsúlyozva: olyan vagyontárgyat szereztünk vissza, amelyből csak egy van, és az ilyet sosem szabad odaadni másnak, azt mindig meg kell tartani.

Kiemelte: háborús időkben eleve jobb, ha az ország egyetlen komolyan vehető nemzetközi reptere közvetlen magyar irányítás alatt van. “Ez majdnem monopólium, tehát ebből nincsen több” – fogalmazott.

Hozzátette: a reptér magyar állami tulajdonba kerülésével minden magyar állampolgár vagyona nőtt. Tervei szerint a reptér értékét gyorsan növelni fogják, ezzel pedig az egy állampolgárra eső vagyoni érték is nőni fog.

Ennek érdekében a világ legnagyobb reptér-üzemeltetőjét, a francia Vincit is bevették. “Az a jó, hogy ha az állam nem gazdálkodik, hanem ha meg is van a tulajdon, ami fontos, akkor bevon olyan profikat, akik értenek ehhez a dologhoz” – fogalmazott.

Van még tervünk, hogy később majd katariakat is bevonunk, de a többséget mindenképp meg akarjuk őrizni – közölte a miniszterelnök.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.