Orbán: Nem tudunk a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmilliós piacunkra számíthatunk

Nézze meg többet keres-e, mint az átlag
2024-06-21
Kisgyermekes szülőket tévesztett meg ez a cég
2024-06-21
Show all

Orbán: Nem tudunk a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmilliós piacunkra számíthatunk

Budapest, 2024. május 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország számára kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinben.

Magyarország nem tud a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthat – fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozva, tragikus volna “a világ többi részétől való elzárkózás”.

Kiemelte: a nyitott világgazdaság akarásában Németország is a szövetségesünk, hiszen ők is termelő ország, és el kell adniuk a termékeiket a világban, ezért érdekünk, hogy nyitott maradjon a világgazdaság.

Orbán Viktor a Mercedest hozta a két ország közötti gazdasági kapcsolat példájaként, megemlítve, a járműgyártó 3800-4200 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten, “hét lakat alatt tartott” új modellek és a hozzájuk szükséges alkatrészek gyártására.Hangsúlyozta: átalakuláson megy keresztül a német ipar, a kérdés az, hogy ebben a technológiai váltásban “van-e helye a magyaroknak, lesz-e helye a magyaroknak, vagy sem, és a válasz az, hogy lesz”.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.