Óriási a ruhaipar ökológiai lábnyoma

Oroszországban van most az atomenergia csúcstalálkozója – 70 országgal
2022-11-22
Ön is továbbított már mailt oda, ahova nem kellett volna?
2022-11-23
Show all

Óriási a ruhaipar ökológiai lábnyoma

Elkezdődött a felelős hulladékkezelést népszerűsítő nemzetközi esemény, az Európai Hulladékcsökkentési Hét – közölte az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

A programsorozat magyarországi koordinátora az esemény közösségformáló erejét emelte ki. Közleményük szerint az Európai Hulladékcsökkentési Hét évről évre erősödő népszerűsége azt bizonyítja, hogy látszik az elkötelezettség, van tenni akarás a fenntarthatóság érdekében.

Csatlakozni bármilyen ötlettel lehetett, de a programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. A résztvevők többek között ruhagyűjtési programmal vagy olyan foglalkozásokkal jelentkeztek, ahol ajándéktárgyakat, játékokat, karácsonyi meglepetéseket lehet készíteni textilből.

Magyarország 2013-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében tavaly 12 400 akciót tartottak Európa-szerte. Az idei esemény vasárnapig tart, a belföldi programok listáját az ÉMI honlapján tették közzé.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.