Fontos tanulmány az öregedésről
2024-03-08
Fotókon, hogy telefonáltuk át a 20. századot
2024-03-09
Show all

Programok: március 8-10

Összeszedtünk Önöknek néhány programot, hogy tudjanak mit csinálni a hétvégén.

Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen

Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen

Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben.

A kulturális komplexumban található m21 galériában szombattól megtekinthető tárlatról a negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. azt írta: a kiállítás a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be az 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatásaként.

Idén a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. A kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét tárják majd a látogatók elé – közölték.

A mesterséges intelligenciáról látható tárlat a Párisi Udvarban

A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten.

A mesterséges intelligenciáról látható tárlat a Párisi Udvarban

Fotó: Facebook

A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók.

Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum, szintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.

A fuvoláé a főszerep a MÁV Szimfonikusok koncertjén

A fuvola és Drahos Béla fuvolaművész a főszereplő a MÁV Szimfonikus Zenekar pénteki koncertjén a Festetics-palotában Budapesten.

A fuvoláé a főszerep a MÁV Szimfonikusok koncertjén

A MÁV Szimfonikusok kamarazenei hangversenysorozata pénteken folytatódik, a műsor vendégszólistája és karmestere Drahos Béla fuvolaművész. Az esten közreműködik Drahos Rebeka fuvolaművész, Varga Judit csembalóművész, Felletár Melinda hárfaművész és Bartha Mátyás hegedűművész.

A koncert Johann Sebastian Bach (1685-1750) híres Brandenburgi versenyeinek két darabjával kezdődik. A IV. versenymű szólista csoportja két fuvolából és egy hegedűből áll, az V. versenymű szólóhangszerei a fuvola, a hegedű és a csembaló. A folytatásban Doppler Ferenc (1821-1883) Magyar fantázia című műve, zárószámként pedig Mozart Fuvola-hárfaversenye hangzik el.

Kocsonyafesztivál Miskolcon

Több mint ötven koncerttel, vásári forgataggal, kulturális programokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a miskolci Kocsonyafesztivál.

Kocsonyafesztivál Miskolcon

Az ingyenesen látogatható esemény honlapja szerint a rendezvény péntek délután fél háromkor kezdődik a Szent István téri színpadon. A kocsonyafesztiválon többek között koncertet ad a Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, a P.Mobil, Bereczki Zoltán, Szikora Róbert és az R-GO, Sub Bass Monster és Manuel is. A fesztivál fő fellépője a svájci lemezlovas, Dj Antoine lesz.

A rendezvény legtöbb műsorának három helyszín ad majd otthont: a Szent István téri, a Villanyrendőr és az Erzsébet téren található Miskolc színpad, de lesznek programok a Művészetek Házában (MÜHA), a Miskolci Nemzeti színházban, a Szinva Teraszon és a Miskolci Galériában is.

Az IKON csoport kiállítása a Madách Színház Tolnay Szalonjában

Hétfőn nyílt meg a Madách Színház Tolnay Szalonjában az IKON szentendrei szépművészeti egyesület alkotóinak kiállítása.

A tárlaton mintegy 30 alkotás látható, többségük különböző technikákkal készült festmény, de vannak fotók, fotómanipulációk, grafikák és egy fali textil munka is – mondta el Ezüst Gy. Zoltán festőművész, az IKON csoport elnöke.

A színház vagy zene, irodalom nélkül éppoly kevés lenne az életünk, mint a képzőművészet kifejező nyelve nélkül. A festmények, grafikák, fotók mind az alkotók által megélt, vagy fantáziájából építkező történetet, érzést ábrázolnak, ami éppoly egyedi és szuggesztív mint egy színházi előadás

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.