Putyin levelet írt Kissinger özvegyének

Egészségügyi dolgozókat vesztegettek meg temetkezési vállalkozások
2023-11-30
Három ábra, amely mindent elmonda az AIDS-ről a világon és Magyarországon
2023-11-30
Show all

Putyin levelet írt Kissinger özvegyének

Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó – írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.

“Kérem, fogadja mély részvétemet férje, Henry Kissinger halála miatt” – áll a Kreml honlapján csütörtökön közzétett gyásztáviratban. Putyin szerint Kissinger személyében “kiváló diplomata, bölcs és előrelátó államférfi” távozott, “aki hosszú évtizedeken át méltán örvendett tekintélynek szerte a világon”. Megjegyezte, hogy sokszor találkozott Kissingerrel, és megőrzi a legjobb emlékezetében.

A Vesztyi FM hírrádió szerint Kissinger tíz alkalommal találkozott Putyinnal.

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese az X-en azt írta, hogy Henry Kissinger hosszú éveken át hűségesen szolgálta hazáját, ugyanakkor pragmatikus volt, aki figyelembe vette a realitásokat, és nem csak az amerikai külpolitika kánonjait követte.

“Az amerikai kormányzatban és a nyugati világban ma már nyoma sincs ilyen embereknek. Nyugodjék békében” – írta Medvegyev.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.