Sokkolónak tartják a szlovák kormányfő elleni támadást vezető szlovák politikusok

Élet-halál közt a meglőtt szlovák kormányfő
2024-05-15
Szijjártó Péter: sokkoló és megdöbbentő a Robert Ficót ért merénylet
2024-05-15
Show all

Sokkolónak tartják a szlovák kormányfő elleni támadást vezető szlovák politikusok

Élesen elítélték, sokkolónak nevezték a Robert Fico szlovák kormányfő ellen szerdán elkövetett lőfegyveres támadást szlovák vezető politikusok.

Zuzana Caputová szlovák államfő sokkolónak és brutálisnak nevezte a támadást, és sok erőt és gyógyulást kívánt a miniszterelnöknek.

Peter Ziga parlamenti alelnök, a második legnagyobb koalíciós párt egyik vezető politikusa a demokrácia elleni támadásnak nevezte a merényletet. Úgy vélte, a támadás annak következménye, hogy az ország lakossága két kibékíthetetlen táborra oszlott.

Andrej Danko parlamenti alelnök, a legkisebb koalíciós párt, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke támogatásáról biztosította a miniszterelnököt és azt mondta: nyilvánvaló, hogy a támadás “társadalmi konfliktus” következménye.

A Robert Fico elleni támadást kabinetjének összes minisztere is elítélte, valamint az ellenzéki pártok politikusai is. Branislav Grühling, az ellenzéki liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) elnöke az állam és az állam biztonsága elleni merényletnek nevezte a támadást.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.