Trump beszélt a republikánusokkal az orosz hadihajók kubai megjelenéséről

Nagyon érdekesen alakul a brit választás – szeizmikus léptékű változás
2024-06-14
Bakondi György: az Európai Bíróság ítélete azt jelenti, hogy be kell engedni a migránsokat a határon
2024-06-14
Show all

Trump beszélt a republikánusokkal az orosz hadihajók kubai megjelenéséről

A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a New Hampshire állambeli Laconiában tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 22-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke

Donald Trump a Republikánus Párt egységét méltatta, miután találkozott a Kongresszus republikánus tagjaival.

A volt elnök és egyelőre nem hivatalos republikánus elnökjelölt zárt ajtók mögött találkozott először a kongresszus alsóháza, a képviselőház republikánus tagjaival, azt követően pedig felsőház, a szenátus republikánus tagjaival egyeztetett, és tájékoztatta őket elnökjelölti programjáról. A Republikánus Pártnak a képviselőházban többsége van, a szenátusban ugyanakkor kisebbségi szerepben politizálnak.

A tanácskozások után Donald Trump úgy fogalmazott, hogy “óriási az egység”, és azt ígérte, hogy megválasztása esetén a kormányzásba a “józan észt” hozza majd vissza.

A megbeszélésekről kiszivárgott információk szerint a politikus élesen kritizálta a szövetségi igazságügyi minisztériumot az ellene indult szövetségi bűnperek miatt, de azt hangoztatta, hogy azoknak köszönhetően csak növekedett a népszerűsége.

Egy republikánus képviselő, Eric Burlison arról számolt be, hogy a megbeszélésen szóba kerültek külpolitikai témák, így az orosz hadihajók megjelenése Kubában, ami miatt a republikánus jelölt Joe Biden elnök politikáját okolta.

Donald Trump elnöki hivatalból való távozása, 2021 januárja óta először kereste fel az amerikai főváros törvényhozási negyedét, a Capitol Hillt.

A volt elnök Washingtonban részt a legnagyobb amerikai vállalatok vezetőit tömörítő szervezet kerekasztal-beszélgetésén is, ahol gazdasági elképzeléseit ismertette velük. Az eseményre meghívást kapott Joe Biden is, aki külföldön tartózkodik, így kabinetvezetője beszélt az újraválasztásra törekvő demokrata elnök további gazdaságpolitikai terveiről.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.