Új technológia a tévéknél, tényleg akkorák, mint a moziban – fotó

Folyamatos járőröznek a vadászgépek Lengyelország felett
2024-01-02
Az egyik legdrágább ital itthon is kapható milliókért
2024-01-02
Show all

Új technológia a tévéknél, tényleg akkorák, mint a moziban – fotó

Az LG Electronics (LG) bejelentette legújabb, 2024-es QNED és QNED Mini LED televízióit. A még szélesebb képernyőválaszték része egy ultranagy, 98 hüvelykes modell is, amely mesterséges intelligencia alapú képfeldolgozási technológiákkal érkezik – adta hírül a vállalat közleménye.

2024-re az LG QNED televíziói még tovább fejlődtek, az α8 mesterségesintelligencia-processzor ugyanis jelentősen többet tud elődjénél, hiszen ahhoz viszonyítva 1,3-szer erősebb teljesítmény, 2,3-szeres grafikai tudás és 1,6-szer gyorsabb feldolgozási sebesség jellemzi.

Az LG AI Picture Pro technológiája a kifinomultabb vizuális megjelenítés érdekében a legmodernebb, mélytanuláson alapuló megoldást használja a tökéletes képminőségért.

Ez a sokoldalú funkció képes arra, hogy azonnal különbséget tegyen a képernyőn megjelenő arcok, tárgyak és háttérelemek között, és ez alapján gazdagítsa a textúrát vagy emelje k a finom részleteket.

A Dynamic Tone Mapping Pro technológia blokkokra osztja a képet, és valós időben elemzi mindegyiket, hogy felismerje a legsötétebb és legvilágosabb területeket, és precíz HDR-optimalizálással emelje ki a részleteket. A képvarázsló (Personalized Picture Wizard) funkcióval a felhasználók kényelmesen saját ízlésükre szabhatják a képminőséget: egy képválogatásból kiválaszthatják a számukra leginkább tetsző megjelenítési módokat, amelyeket a mélytanulás funkció aztán más tartalmakra is alkalmaz.

A  hangzásra is odafigyeltek a fejlesztők: az AI Sound Pro technológia virtuális 9.1.2-es térhatású hangzást kínál a tévékészülékek beépített hangszóróinak használatakor. Azért, hogy a hangzás mindig egységes maradjon, a WOW Orchestra funkció zökkenőmentesen kapcsolja össze az LG hangprojektort a tévé hangszóróival, így teremtve meg a háromdimenziós hangélményt.

Az LG Quantum Dot és NanoCell színtechnológiáival a vállalat legújabb QNED tévéi pontos és élénk képminőséget garantálnak hiperrealisztikus látványvilággal. A továbbfejlesztett színvisszaadással a QNED televíziók színei fokozzák a vizuális mélységérzetet.

A valósághű kontraszt elérése érdekében az LG QNED Mini LED tévék ún. Precision Dimming technológiát alkalmaznak, amely jobb fokozatosságot és pontos háttérvilágítás-szabályozást tesz lehetővé, az LG QNED készülékek pedig helyi dimmelési technológiával teremtik meg az élénk kontrasztot és a kivételes fényerőt.

Az LG QNED Mini LED TV QNED90 modell rendelkezik az ún. Million Grey Scale funkcióval, amely 20 bites pontossággal különbözteti meg és jeleníti meg a szürke különböző árnyalatait, így rendkívül élénk kontrasztot biztosít.

Az LG 2024-es QNED televíziói, köztük a QNED85 és QNED80 modellek közös jellemzője a mindössze 29 mm vékony profil. A tévék a falra is felszerelhetők.

A webOS Re:New program révén az LG frissítést kínál a webOS okostévéplatform legújabb verziójára. Ez az ajánlat a 2022-ben bevezetett LG QNED Mini LED 8K modellekre vonatkozik (QNED99 és QNED95 sorozat), a jövőben pedig világszerte kiterjesztik a QNED termékcsalád további típusaira is.

Az LG 2024 QNED tévék támogatják az Apple AirPlay-t és a Chromecastot is, így a csatlakoztathatóság és a mobileszközökkel való kompatibilitás kényelmesebbé válik.

Az LG 2024 QNED TV termékcsaládja a képernyőméretek széles skálájával fedi le a vásárlók különböző igényeit és preferenciáit: a választék zászlóshajója az ultranagy, 98 hüvelykes képátlójú készülék. Ezzel az óriási modellel a prémium LCD tévék piacán a nagyobb készülékek iránti növekvő keresletet célozta meg az LG.

A CES 2024 látogatói január 9-12. között a vállalat standján (#16008, Las Vegas Convention Center) ismerkedhetnek meg az LG legújabb otthoni szórakoztatói elektronikai innovációival és technológiáival. 

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.