12 éves lányt gyilkotak meg Amerikában, akár halálbüntetést is kaphatnak

Közegészségügyi válsághelyzetet hirdettek Amerikában a fegyveres erőszak miatt
2024-06-26
Megvan az Európa Tanács új főtitkára
2024-06-26
Show all

12 éves lányt gyilkotak meg Amerikában, akár halálbüntetést is kaphatnak

A bíró 10 millió dolláros óvadékot állapított meg arra a venezuelai férfira kedden, aki a vád szerint társával bántalmazott és meggyilkolt egy 12 éves lányt Houstonban.

Az illegálisan az Egyesült államokba érkezett 22 éves Jose Martinez-Rangel bírósági meghallgatását tartották, feltételezett tettestársa, a 26 éves Jose Pena Ramos pedig hétfőn jelent meg a bíró előtt, és esetében is 10 millió dollárban állapították meg az óvadékot.

Amennyiben az összeget nem tudják letenni, rendőrségi őrizetben töltik a nyomozás és a büntetőeljárás idejét.

A két férfit a gyilkosság minősített esetével vádolják, ugyanakkor az ügyészség közlése szerint amennyiben a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy az áldozatot szexuális erőszak érte, a halálbüntetés is indokolt.

Kim Ogg, Harris megye kerületi ügyésze egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az eddigi bizonyítékok arra mutatnak, hogy a nemi erőszak megtörtént.

A keddi bírósági meghallgatás után a kerületi ügyészhelyettes arról számolt be, hogy az egyik gyanúsítotton harapásnyomok voltak letartóztatásakor. A két férfi a hatóságok szerint megpróbálta elhagyni Texast, amikor a rendőrök elfogták őket.

A 12 éves Jocelyn Nungaray holttestét otthonától nem messze, egy patakban találták meg június 17-én, nem sokkal azután, hogy éjszaka kiszökött a lakásukból. A lány halálát fojtogatás okozta.

A hatóság feltételezése szerint a férfiak kifigyelték az éjszaka egyedül az utcán tartózkodó gyereket, magukkal csalták, majd megkötözték.

A 22 és 26 éves férfiak márciusban érkeztek az Egyesült Államokba illegális úton, a szövetségi határőrizeti hatóságok regisztrálták, majd bevándorlási bíróságra egy későbbi időpontra szóló idézéssel szabadon engedték őket.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.