20 ezer francia katonát mozgósítanak az olimpiára

Az Auchan kezdő fizetése
2024-01-17
III. Károly királyt és Katalin hercegnét is műtik
2024-01-17
Show all

20 ezer francia katonát mozgósítanak az olimpiára

A Diadalív Párizsban Fotó: Domonkos Csaba

Csaknem 20 ezer francia katonát mozgósítanak a párizsi olimpiára, egyik fő feladatuk pedig a játékok előtt az olimpiai láng kísérete lesz.

Az olimpiai lángot április 16-án indítják útjára a görögországi Olümpiából és május 8-án érkezik majd Marseille-be.

A insidethegames.biz beszámolója szerint a katonák a láng őrzése mellett a július 26-i nyitóünnepséget fogják felügyelni, amire az olimpiák történetében először kerül sor a stadionon kívül. Nagyjából hat és fél kilométeres szakaszon, megközelítőleg 160 hajón fognak mintegy tízezer sportolót szállítani a Szajnán, és a kalkulációk szerint a parton hatszázezer ember lesz majd jelen.

A több ezer katonának tábort állítanak fel Párizs délkeleti részén, és abban az esetben, ha a szervezők nem tudnak a magánbiztonsági cégek által elég embert biztosítani, akkor a hadsereg további csapatokat is tud majd mozgósítani. Emellett drónokkal, felderítő repülőgépekkel, bombázókkal, valamint légi szállító és utántöltő repülőgépekkel készülnek, utóbbiaknak mesterlövészek és drónelhárító berendezések is lesznek a fedélzetein.

A párizsi olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik, majd augusztus 28-tól szeptember 8-ig tart a paralimpia.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.