41 millió forint főlőt a fővárosi panelek átlagára

Orbán Viktor: béke akkor lesz, ha valaki megcsinálja
2024-07-05
Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, Josep Borrell szerint
2024-07-05
Show all

41 millió forint főlőt a fővárosi panelek átlagára

Ezeknek a házaknak a magasságát természetesen más célokra is kihasználták. Előfordult, hogy egy lakótelep legmagasabb háza egyben víztorony is volt. Ennek a legszebb példája az építészetileg is izgalmas Víztoronyház Újpalotán, amit Tenke Tibor és Mentes Endre tervezett. Szolnokon és Diósgyőrött viszont csillagvizsgálót telepítettek a toronyházak tetejére.

A Duna House első félévi értékesítési adatai szerint a fővárosi panellakások átlagára 41 millió forint fölé emelkedett.

A Duna House pénteki közleménye szerint a fővárosban a  panellakásokért fizetett négyzetméterár a 2023-as átlagnál 9 százalékkal lett magasabb, így az idén már 765 ezer forint/négyzetméter áron, átlagosan 41 millió forintba került egy élhető, 53 négyzetméteres panel vásárlása.

Kiemelték, hogy a legnépszerűbb lakótelepeken ennél is magasabb, akár egymillió forint közeli négyzetméterárra is lehet számítani.

A Duna House szerint a megújuló otthonteremtési támogatások és a mérséklődő lakáshitelkamatok pozitív hatással voltak a vásárlási kedvre, ami segítette az áremelkedést.

Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője a közleményben kifejtette, ami 2023-ban elmaradt, azt most pótolták a budapesti panellakások, ugyanis a 2022-es energiaválság során megugrott árszintnél is – amikor 717 ezer forintért lehetett egy négyzetméter panelhez jutni – 7 százalékkal magasabb lett az átlagos négyzetméterár az idén.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.