Megkezdődött a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlata Oroszországban – 2. ütem
2024-06-11
Biden fia bűnös
2024-06-11
Show all

A Richter újra bevásárolt

 A Richter Gedeon Nyrt. (továbbiakban: “Richter”) megállapodott a Mithra  Pharmaceuticals SA (továbbiakban: “Mithra”), valamint annak leányvállalata, a Mithra  Recherche et Développement SA („Mithra R&D”) egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról. A tranzakció tárgya az Estetra SRL (“Estetra”) és a Neuralis SA (“Neuralis”)  részvényei 100 %-ának, valamint a Mithra R&D egyes eszközeinek és licencjogainak  megvásárlása. A tranzakció által meghatározott vállalati érték 175 MEUR, a meglévő  adósságállományt is ideértve. 

A Mithra legfontosabb eszköze az általa fejlesztett, egyedülálló, az estetrolra (E4), mint  természetes ösztrogénre alapozott innovatív platform. A tranzakció célja ezen molekula több indikációra vonatkozó, kizárólagos jogainak, a molekula több szintézisútjának, valamint a  kapcsolódó termékhez/termékjelöltekhez fűződő globális jogoknak a megszerzése.

Az átadás-átvétel körébe a (már piacra bevezetett) ESTELLE®-hez és a (fejlesztési szakaszban,  törzskönyvi engedélyre irányuló kérelem benyújtása előtti szakaszban lévő) DONESTA®-hoz fűződő szellemi tulajdonjogok, meglévő szerződések és kötelezettségvállalások tartoznak. 

A tranzakciót követően a Neuralis és az Estetra valamennyi munkavállalója megtartja állását.  Emellett a Mithra további munkavállalói is ajánlatot kaptak az Estetra-hoz való csatlakozásra. 

A tranzakció lezárult, ezzel egyidejűleg teljesült az aláíráskor esedékes kifizetés a Mithra  Pharmaceuticals SA és az Estetra SRL biztosított hitelezői számára. A vételár fennmaradó  részének kifizetése egyes függő események bekövetkezéséhez van kötve. 

A megvásárolt eszközök egyedülálló lehetőséget teremtenek a Richter számára  kulcsfontosságú üzletágának, a nőgyógyászatnak (WHC) világméretű kiszélesítésére és  elmélyítésére.

Az estetrol jogainak megszerzése lehetővé teszi, hogy az üzletág megvesse  lábát az Egyesült Államokban, Japánban és egyéb piacokon, ahol a Richter nőgyógyászati  piaci jelenléte nem érte el a kritikus tömeget. Az egyik innovatív WHC készítmény, a  fogamzásgátló sikeres piaci bevezetése már megtörtént, a Liegeben lévő kutatási  infrastruktúra pedig hozzájárul majd az estetrol platform bevezetéséhez olyan egyéb, ígéretes  nőgyógyászati területeken, mint a menopauza vagy a fertilitás. Ez az akvizíció az első lépés a  Richter saját, önálló nőgyógyászati originális kutatásának létrehozása felé. Ennek  következtében a Richter a teljes értékláncot lefedi majd az eredeti kutatástól a piaci  értékesítésig és valamennyi kontinensen megjelenhet majd a saját specializált nőgyógyászati  termékpalettájával. 

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a következőket mondta:

Az estetrol kizárólagos  jogainak megszerzése rendkívüli stratégiai lehetőséget nyit a Richter egyik kulcsfontosságú  üzletága számára. Nagy várakozással tekintek a Richterhez most csatlakozó kutatócsapat és  a már meglévő fejlesztési, gyártási és marketing platformok között kialakuló szinergiából  fakadó versenyelőnyre, ami elvezet majd oda, hogy az évtized végére teljesíthessük célunkat,  hogy Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé váljunk.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.