Bérbe adhatja saját autóját, ha nem használja – Mennyit lehet ezzel keresni?

Zelenszkij: az oroszok nevetnek rajtunk, hogy nem használhatjuk a nyugati fegyvereket
2024-06-01
Ha vérzik a fogínye, azzal foglalkozni kell
2024-06-01
Show all

Bérbe adhatja saját autóját, ha nem használja – Mennyit lehet ezzel keresni?

Élénkül a kereslet a bérautók iránt. A magyar fejlesztésű RentBen autómegosztó platform kalkulátorával bárki kiszámolhatja, mennyit keresne a meglévő gépjárműve bérbeadásával. A 2022-ben induló alkalmazással mára sokan rendszeres havi jövedelmet értek el, és van olyan felhasználó is, aki vállalkozást épített rá, saját flottával.


Az ingyenes kalkulátorba az autó típusán, értékén, korán, teljesítményén és felszereltségén kívül beírhatjuk azt is, hogy egy hónapban hány napot tudjuk rendelkezésre bocsátani. A rendszer az adatok alapján megjeleníti, hogy egy hónapban mennyit kereshetünk az adott gépjármű bérbeadásával.

Egy átlagos felszereltségű, fiatal (3-5 év közötti), 5 millió forint körüli négykerekűvel például 253 000 Ft havi bevételünk lehet, ha 10 napra bérbe veszik tőlünk.
“Aki a 2012–2013-as hullámban nem tudott élni az Airbnb konstrukcióval, az most jóval kisebb kezdőtőkével, biztonságosan elindulhat akár saját autóval, akár egy kifejezetten befektetési céllal megvásárolt gépjárművel a passzív jövedelemszerzés útján. A kölcsönzési statisztikákon azt látjuk, hogy nagyon nagy az igény a hétköznapi autók kölcsönzésére, a legtöbben ezeket keresik. Ugyan a kínálatunkban megtalálható a Ferraritól az i7-es BMW-n át mindhárom Európában elérhető típusú Tesláig sok izgalmas jármű, a rendszeresen kölcsönzött autók között a Ford, Skoda, Toyota gyártók praktikus modelljei szerepelnek leginkább” – részletezi Laczi Barbara, a RentBen tulajdonosa.

A 16.500 felhasználót meghaladó RentBen adatai alapján az említett nagyközönség számára gyártott autók azok, amelyek fenntartása rentábilis, bérlési gyakorisága nagy, így ezekkel lehet a leggyorsabban megtérülő befektetést eszközölni. Egy év alatt visszajöhet egy 3 milliós autó ára.

Fontos szempont volt, hogy a platformon mind a bérlők, mind a bérbeadók számára az összes költség látható legyen, itt nincsenek a klasszikus járműkölcsönzéskor megszokott apró betűs részek vagy rejtett díjak.

“Rendszerünkben a bérbeadók és autóbérlők kölcsönösen értékelik egymást, aki esetleg szabálytalanságot követ el, azzal előbb megfizettetjük ennek költségét, majd helyzettől függően értékeljük, hogy foglalhat-e a jövőben a platformon. Ez adja a bizalom alapját. A másik része abból ered, hogy mind a RentBen ügyfélszolgálata, mind a felhasználók sokkal könnyebben elérhetők, mint az autókölcsönző vállalatok munkatársai, akik munkaidő után már nem szokták felvenni a telefont. Nálunk gyakori, hogy a felhasználók munka után, hétvégén, este cserélnek autót. Több idejük van beszélgetni, megmutatni az autót, mint a klasszikus modellben működő autókölcsönzőknél a munkatársaknak, akiknek 10-30 gépjárműre is kell figyelni” – osztja meg tapasztalatait Laczi Barbara.

2024 tavaszára már 43 hazai városban találunk bérelhető RentBenes autót, jövőre pedig több európai országban is szeretnének jelen lenni, valamint további fejlesztésekkel is készül a magyar csapat.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.