Biden és Trump is reagált a Trumpot elítélő döntésre

Ujhelyi István komoly posztot kapott az ENSZ-től
2024-06-01
Az 5 dolog, amit érdemes tudni a vesebetegségről
2024-06-01
Show all

Biden és Trump is reagált a Trumpot elítélő döntésre

A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a New Hampshire állambeli Laconiában tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 22-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke

Joe Biden amerikai elnök szerint az elődjével szemben hozott esküdtszéki ítélet azt erősíti meg, hogy senki nem áll a törvények felett.

A hivatalban lévő államfő a Fehér Házban kommentálta a Donald Trump ellen hozott elmarasztaló esküdtszéki döntést, és azt hangoztatta, hogy egy szövetségi tagállam által indított perről van szó, nem szövetségi ügyről. Úgy vélekedett, hogy az esküdtek körültekintő döntést hoztak. Donald Trumpnak pedig lehetősége lesz a fellebbezésre, ahogy bármely amerikai állampolgárnak.

Donald Trump New Yorkban újságírók előtt tartott beszédében fellebbezési szándékát hangoztatta.

Megismételte, hogy a bírót súlyosan elfogultnak tartja, és úgy vélekedett, hogy az ügy rajta felül áll. Hozzátette, hajlandó bármit megtenni az “Egyesült Államok megmentése és alkotmányának megóvása érdekében”. Megfogalmazása szerint “elveszítjük az országunkat”.

A korábbi elnököt és nem hivatalos republikánus elnökjelöltet a New Yorkban, üzleti iratok meghamisítása miatt indult büntetőperben mind a 34 vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.