Ujhelyi István komoly posztot kapott az ENSZ-től

Újabb dunai árhullám érkezik
2024-06-01
Biden és Trump is reagált a Trumpot elítélő döntésre
2024-06-01
Show all

Ujhelyi István komoly posztot kapott az ENSZ-től

A magyar zászló a nemzeti lobogók között az Egyesült Nemzetek (ENSZ) székházánál New Yorkban 2023. október 31-én. MTI/Vasvári Tamás

Az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével Ujhelyi István távozó szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt – közölte a képviselő brüsszeli irodája az MTI-vel.

A közlemény szerint a nagykövet feladata az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, valamint a szervezet állandó brüsszeli képviseletének működtetése lesz.

A közleményben felidézték, Ujhelyi István elsődleges szakpolitikai területe a turizmus volt az Európai Parlamentben, az ő kezdeményezésére jött létre a több mint hetven szakmai szervezetet tömörítő “Tourism Manifesto” nevet viselő szakmai kerekasztal.

Ujhelyi István szerepet vállalt a tizennyolc évesek ingyenes vonatbérletprogramjában, az úgynevezett DiscoverEU-programban, és a “European Capital of Smart Tourism” nevet viselő, európai városok számára kiírt uniós pályázatban is.

A képviselő már korábban is rendkívüli nagykövete volt az ENSZ szakosított világszervezetének, a hivatalos státuszt az EP-képviselői mandátumának lejártával ajánlották fel neki – közölte az iroda.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.