Ha kultúrában dolgozik, éljen ezzel a lehetőséggel

Az Oscar várományos francia film igazi egyedi mozi – Már megnézheti
2024-01-25
Miért veszünk ennyi Toyotát?
2024-01-25
Show all

Ha kultúrában dolgozik, éljen ezzel a lehetőséggel

Budapest Nagy-Budapest létrehozásakor, 1950-ben Forrás: Fortepan, Horváth Márton

Pályázatot írt ki a Füge Produkció a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozására, nyilvános előadóművészeti és összművészeti kezdeményezések megvalósítására.

A projekt célja a főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest Brand gondozásában megjelent Budapest Nagyregény fejezeteinek élő, helyspecifikus produkciókban, művészeti akciókban, kulturális eseményekben, performanszokban történő feldolgozása – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a felhívásra előadóművészeti szervezetek, közösségek, független alkotók és alkotói csoportok pályázhatnak. Egy pályázó két pályázatot nyújthat be két általa választott, különböző fejezet szövegének feldolgozására. Produkciós irodák és ernyőszervezetek több pályázatot is benyújthatnak, amennyiben a pályázott programok alkotói formációja különböző.

A pályázónak a Budapest Nagyregény egyik fejezetét kell feldolgoznia az eredeti írásmű szellemiségének közvetítésével, a fejezetben megjelenő kerületi helyszín(ek)en vagy ahhoz kapcsolódóan. A feldolgozás műfaja és formátuma szabadon választható: prózai, zenés, mozgásos, vizuális vagy más eszközkészletre alapozva. A produkció nyilvános bemutatására közönség előtt kerüljön sor, és időtartama legalább 45 perc legyen – olvasható a feltételek között.

A Budapest Nagyregény fejezetei a regisztrációt követően a pályázási felület adatlapján digitálisan elérhetők. Pályázni május 1. és szeptember 10. között Budapesten megvalósuló produkciókra lehet.

A pályázat beadásához nem szükséges önerőt felmutatni, a megpályázható maximális összeg projektenként nettó 2 millió forint.

A beérkezett pályázati anyagokat szakmai zsűri értékeli.

A pályázatok benyújtási határideje március 1-je 12 óra. Február 9-én 15 órakor a Jurányi Házban pályázatíró workshopot tartanak, ahol bemutatják a pályázási felületet, és megválaszolják a pályázókban felmerülő kérdéseket.

A pályázatokat várhatóan március 31-ig bírálják el. További információ a pályázatról a https://juranyihaz.hu/hu/hir/budapestnagyregeny oldalon érhető el.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.