Heti háromszor repülhetünk Pekingbe áprilistól

Programok a hétvégére: január-13-14
2024-01-12
Érdemes nézegetni, a Dunát így használtuk régen – Fotók
2024-01-13
Show all

Heti háromszor repülhetünk Pekingbe áprilistól

Sárga taxi gépkocsik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2a. Terminálja elõtt a fõváros XVIII. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Az Air China áprilistól heti háromra bővíti a Peking és Budapest közötti járatainak számát a jelenlegi kettőről, továbbá a China Southern Airlines-szal is egyeztetnek a két ország közötti összeköttetés további bővítéséről – tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t.

A kínai nemzeti légitársaság 2015-ben indította el közvetlen Budapest-Peking járatát, amelyet a járvány idején szüneteltetett. A két főváros közötti közvetlen légi forgalom 2022 nyarán újraindult, majd 2023 márciusában néhány hónapra ismét felfüggesztették a szolgáltatást. Tavaly júniusban heti két járattal teremtették meg újra a közvetlen légi kapcsolatot.

Magyarország és Kína között jelenleg két légitársaság heti nyolc járata közlekedik: az Air China mellett a China Eastern Airlines üzemeltet járatokat a magyar fővárosba – közölték. Négy kínai nagyváros, Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo érhető el közvetlenül, átszállás nélkül Budapestről.

A Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet új járatok indításáról.

A kínai légitársaságok a 2019-es székkapacitásnál 34 százalékkal többet kínáltak 2023-ban, a Budapest Airport 2024-ben további bővülésre számít.

Annak ellenére, hogy Kína csak 2023 második negyedévében nyitott Európa felé, a heti nyolc közvetlen járatnak köszönhetően a 2019-es magyarországi utasforgalom több mint fele visszaépült tavaly – tájékoztattak.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.