Kibertámadás miatt vizsgálatokat kellett elhalasztani több nagy londoni kórházban

Hollandiába rengetegen mennek más uniós országból lakni
2024-06-05
Biden elnöki rendeletet hozott az illegális határátlépésekkel kapcsolatban
2024-06-05
Show all

Kibertámadás miatt vizsgálatokat kellett elhalasztani több nagy londoni kórházban

Doctor attentively examines the MRI scan of the patient.

Vizsgálatokat és kezelési eljárásokat kellett elhalasztani több nagy londoni kórházban, miután az egyik legnagyobb háttérszolgáltató céget kibertámadás érte.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) londoni igazgatóságának keddi tájékoztatása szerint a zsarolóvírusos támadást a kórházak számára laboratóriumi szolgáltatásokat végző Synnovis vállalat informatikai rendszere ellen követték el.

A kibertámadás jelentős hatást gyakorolt a brit főváros olyan központi kórházainak működésére, mint az egy kórházi csoporthoz tartozó Guy’s és St. Thomas, a King’s College egyetem klinikája és a Royal Brompton kórház. Mindemellett számos délkelet-londoni kerület – mindenekelőtt Bexley, Greenwich, Lewisham, Bromley, Southwark és Lambeth – alapellátási központjainak működése is akadozik.

A tájékoztatás szerint a sürgősségi ellátás továbbra is zavartalan, de egyes kórházi kezeléseket és műtéteket töröltek vagy más NHS-szolgáltatókhoz csoportosítottak át.

A Synnovis keddi ismertetése szerint a zsarolóvírusos támadás a cég teljes információtechnológiai hálózatát érintette, és ez fennakadásokat okoz a kórházaknak nyújtott laboratóriumi szolgáltatásokban.

A tájékoztatások nem térnek ki arra, hogy a hatóságok kit tartanak felelősnek a kibertámadásért, de az NHS beszámolója szerint az ügy vizsgálatába bekapcsolódott a brit kormány mellett működő Országos Kiberbiztonsági Központ (National Cyber Security Centre, NCSC) is.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.