Nagyon sokan jelentkeztek az önkéntes honvédelmi felkészítésre

orosz katonák háború oroszország
Vagyonelkobzás, ha rágalmazza a hadsereget Oroszországban
2024-01-22
21 ezren jelentkeztek a Napenergia Plusz Programra
2024-01-22
Show all

Nagyon sokan jelentkeztek az önkéntes honvédelmi felkészítésre

Budapest, 2023. november 28. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán

Elindul az önkéntes alapú honvédelmi felkészítés tisztviselők számára – jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az elmúlt időszak vészhelyzeteiben tapasztalták, hogy a védelmi képességek és feladatok sikeres végrehajtása nem csak a katonákon múlik, ezért úgy döntöttek, hogy az államigazgatás különböző területein dolgozó tisztviselőknek felajánlják, hogy ha szeretnének, vegyenek részt teljesen önkéntes alapon honvédelmi felkészítésben.

A felhívásra nagyon sokan jelentkeztek – közölte.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf köszöntötte az önként jelentkezett tisztviselőket, az első 90 résztvevőt, akikkel elindul az önkéntes alapú honvédelmi felkészítés.

A miniszter köszönetet mondott nekik, amiért vállalták ezt a különleges és új felkészítést, amellyel “ismét csak azt szolgáljuk, hogy Magyarország biztonságát és védelmi képességeit erősítsük”.

“A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.