Orbán: Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság elnökasszonyának újraválasztását

Új vásárlásösztönző program jöhet a villanyautókra
2024-06-27
Öt új film a mozikban
2024-06-27
Show all

Orbán: Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság elnökasszonyának újraválasztását

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond a háromnapos 16. Európai Gazdasági Kongresszus megnyitóján a sziléziai vajdaság székhelyén, Katowicében 2024. május 7-én. MTI/EPA/PAP/Michal Meissner

Magyarország nem tudja támogatni az Európai Bizottság elnökasszonya mandátumának meghosszabbítását, mert a jogállamiság eszközét, ami egy fontos európai érték, pártalapon és politikai alapon használta, és használja Magyarországgal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve közölte: az Európai Néppárt (EPP), a szocialisták és a liberálisok koalíciót hoztak létre az európai uniós intézmények következő vezetőinek kinevezéséről, ami – szavai szerint – “a hazugság és becsapásnak a pártkoalíciója”.

A megállapodást pártalapon hozták létre, nem programok, nem az eddigi teljesítmény, nem a jövendőbeli tervek alapján. Egy kifejezetten hatalmi osztozkodás valósult meg – hangsúlyozta. “Nincs semmi okunk arra, hogy mi ezt a hatalommal való visszaélést támogassuk” – tette hozzá a kormányfő.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.