Orbán találkozott a budapesti reptér jövőbeni francia üzemeltetőjével

Nagyon komoly fejlesztés a NAV vezetésével
2024-06-25
Elfogatóparancsot adtak ki a korábbi orosz védelmi miniszter és a vezérkari főnök ellen
2024-06-25
Show all

Orbán találkozott a budapesti reptér jövőbeni francia üzemeltetőjével

Sárga taxi gépkocsik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2a. Terminálja elõtt a fõváros XVIII. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2024. június 6-án a magyar állam a Vinci Airports közreműködésével megvásárolta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt-t.

A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit.

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is. A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – olvasható a sajtófőnök közleményében.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.