Orbán Viktor: a NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie

Új genetikai szűrést kezdenek csecsemőknél a ritka betegségekre
2024-07-11
A bűnözők egyre gyakrabban használják a mesterséges intelligenciát
2024-07-11
Show all

Orbán Viktor: a NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középső sor j3) a NATO washingtoni csúcstalálkozója résztvevőinek csoportképén 2024. július 10-én. Elöl középen Joe Biden amerikai elnök (b5), mellette jobbról Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (b6). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie – jelentette ki a NATO washingtoni csúcstalálkozója előtt a Facebookra feltöltött videójában a miniszterelnök.

Orbán Viktor emlékeztetett arra: a NATO 75 évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy megvédje a tagjai biztonságát. Mára azonban elmozdulni látszik az eredeti céljától, egyre inkább háborús szervezetként viselkedik. Ennek egyik jele, hogy a NATO egyre aktívabb szerepet vállal az orosz-ukrán háborúban – tette hozzá.

Ez szerintünk veszélyes, sőt felelőtlen, mert senki sem látja, mi lesz ennek a vége, hova is fogunk kilyukadni

mondta Orbán Viktor. Kijelentette: amellett fog érvelni, hogy a NATO-nak vissza kellene térnie az eredeti szellemiségéhez.

A NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie. Ehhez elsősorban saját védelmi képességeinket kellene fejleszteni. Magyarország nevében ezért a mai napon meg fogom erősíteni, hogy továbbra sem fogunk részt venni a NATO Ukrajna missziójában, a magyar védelmi képességek fejlesztésére vonatkozó kötelezettségeinknek azonban maradéktalanul eleget teszünk

mondta a kormányfő Washingtonban.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.