Rengetegen vártak erre – A Google elindítja legfejlettebb mesterséges intelligenciáját

Mesterséges intelligenciával akadályoznák meg az érrendszeri betegségeket
2023-12-06
Két biztosítóból is részlegesen kiszállt az állam, de továbbra is cél a nagyobb hazai tulajdon
2023-12-07
Show all

Rengetegen vártak erre – A Google elindítja legfejlettebb mesterséges intelligenciáját

Valóban rengetegen vártak erre a bejelentésre. Google elindította a Geminire keresztelt mesterséges intelligenciáját, amely az OpenAI GPT modelljeinek versenytársa, és amely Google fogyasztói alkalmazásaitól kezdve az Android okostelefonokig mindent felölel.

A Googl a Geminit a vállalat “legnagyobb és legképzettebb AI-modelljeként” mutatta be, és meghirdette a “Gemini-korszakot”, amely azt vetíti előre, hogy a technológiai óriás MI alkalmazását a nagyvállalatoktól az olyan fogyasztói eszközökig, mint a Google Pixel 8 Pro, minden környezetben használni fogják.

A Gemini új korszaka az egyik legnagyobb tudományos és mérnöki erőfeszítés, amelyre vállalatként vállalkoztunk” – írta blogbejegyzésében Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója.

A Google saját AI chatbotját, a Bardot már frissítették a Gemini modell egy változatával – közölte a vállalat, és a tervek szerint a Geminit olyan széles körben használt termékekhez is hozzáadják, mint a Google keresőmotorja és Chrome webböngészője, amelyeket világszerte több milliárd ember használ.

A bejelentés kísérletet tesz a vezető szerep visszaszerzésére, miután a Google-t és más technológiai óriásokat egy évvel ezelőtt láthatóan váratlanul érte az OpenAI ChatGPT hirtelen és nagy népszerűségnek örvendő kiadása, amely az egész iparágban megindította a generatív mesterséges intelligencia eszközeinek gyorsított bevezetését, és globális vitát indított el a mesterséges intelligencia kockázatairól és előnyeiről.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.