Tíz lépés a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználásához

Hazai arisztokrata családok leszármazottai próbálnak tenni Magyarországért
2023-11-13
“Ideje felkészülni, elkerülhetetlennek látszik a globális összeomlás”
2023-11-14
Show all

Tíz lépés a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználásához

Az Egyesült Államok is csatlakozott ahhoz a 45 országhoz, amelyek kezdeményezik, hogy gyakorlati lépések történjenek a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználásáról szóló politikai nyilatkozat megvalósítására – közölte az amerikai külügyminisztérium.

A közlemény rámutat arra, hogy az idén februárban megfogalmazott politikai dokumentum 10 konkrét lépést vázol fel, ami irányt mutathat a mesterséges intelligencia és autonóm rendszerek felelősségteljes katonai felhasználása és fejlesztése felé.

A nyilatkozat és a benne vázolt intézkedések fontos lépést jelenthetnek egy olyan nemzetközi keretrendszer felépítése felé, amely segít a világ országainak a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználni, miközben a belőle eredő kockázatokat képes megfelelően kezelni – áll az amerikai külügyminisztérium közleményében, amely további országokat sürget a kezdeményezésben való részvételre.

A Mesterséges Intelligencia és Autonómia Felelős Katonai Felhasználásának Politikai Nyilatkozatát (REAIM 2023) idén februárban Hágában fogalmazták meg, amelyhez 45, többségében NATO-tagállam csatlakozott, köztük Magyarország is.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.