Új informatikai és operációs vezető az Ersténél

Washingtonban megkezdődött a 75. évfordulós NATO csúcstalálkozó
2024-07-10
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés
2024-07-10
Show all

Új informatikai és operációs vezető az Ersténél

Kaliszky András lesz 2025 januártól az Erste Bank Hungary Zrt. informatikai és operációs területért felelős igazgatósági tagja – jelentette be a pénzintézet. A pozíciót Foltányi Tamás 2024 végéig tölti be, az idén 65 éves vezető úgy döntött, ezt követően nyugdíjba vonul.

Kaliszky András 2022 augusztusa óta vezeti az Erste Bank Serbiánál az informatikai és operációs területet igazgatósági tagként. A szakember a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomát, majd a University of Wisconsin Milwaukee egyetemen MBA diplomát. Ezt követően a PwC-nél és az IBM-nél foglalkozott banki rendszerek fejlesztésével, illetve operációs stratégiával. A bankszektorban húsz éve dolgozik, több mint tizenöt éve tölt be informatikai és operációs felső vezetői pozíciót különböző hazai és külföldi bankoknál. Szerbia mellett dolgozott Csehországban is négy éven át. Eddigi munkahelyein stratégiai és problémamegoldó szemléletének eredményeként, a banki rendszerek fejlesztésével mindenütt sikerült javítania a működési hatékonyságot, növelni a nyereségességet és mérsékelni a költség/bevétel arányt.

A külföldön eltöltött évek során még jobban megtanultam megbecsülni azt, amikor sikerült megtalálni a közös hangot a kollégákkal. A bankszektor bizalmi üzletág, ahol egyre nagyobb szerepe van annak, hogy az ügyfelek folyamatosan rendelkezésre álló, megbízható online szolgáltatásokat kapjanak. A digitalizáció előretörése folyamatos fejlődést, innovációt kíván, melynek a stabil informatikai rendszer és operáció az alapja. Ezek működtetéséhez hatékony, jól szervezett csapatra van szükség, melynek tagjai hisznek önmagukban és bíznak egymásban. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen csapat vezetését bízzák rám januártól

hangsúlyozta Kaliszky András.

Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója hozzátette:

Köszönjük Foltányi Tamás közel kilenc éves, számos kihívással, akvizícióval és vírushelyzettel tarkított munkáját. Nélküle az Erste nem lenne az a korszerű, az akvizíciókban és a fejlesztésekben egyaránt élen járó bank, amelyre méltán lehetünk büszkék. Egyúttal sok sikert kívánunk Kaliszky Andrásnak a jövő januárban induló munkájához.

Foltányi Tamás 2016-ban csatlakozott az Erstéhez, és jelentős szerepe volt a bank átalakulásában, így például a Citi Bank lakossági üzletágának integrációjában és egyéb akvizíciókban. Fontos szerepet játszott az informatikai architektúra korszerűsítésében és az adattárházi környezet konszolidációjában.

Az Erste Csoport nem csak Magyarországon, de Szerbiában is garantálni kívánja a zökkenőmentes átadás-átvételt, így hamarosan megkezdődik Kaliszky András szerbiai utódjának kiválasztása.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.